Τέμπη: Στη Βουλή η δικογραφία για να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες για Κώστα Καραμανλή και Χρήστο Σπίρτζη

Η δικογραφία αφορά την περίοδο 2016 έως 2023, σχετικά με την μη υλοποίηση της σύμβασης 717 και την κατάσταση που υπήρχε στο σιδηροδρομικό δίκτυο.
Η δικογραφία για την τραγωδία των Τεμπών διαβιβάζεται στον Άρειο Πάγο και από εκεί στη Βουλή από τον Εφέτη –ανακριτή της Λάρισας, Σωτήρη Μπακαίμη, ο οποίος «έπεσε» στους δύο πρώην υπουργούς Μεταφορών Κώστα Καραμανλή (από τη ΝΔ) και Χρήστο Σπίρτζη ( από τον ΣΥΡΙΖΑ).
Η εμπλοκή των δύο πολιτικών προσώπων προέκυψε μετά τις απολογίες των στελεχών του Υπουργείου Μεταφορών, του αναπληρωτή προϊσταμένου της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών και της προϊσταμένης της Διεύθυνσης Σιδηροδρομικών Μεταφορών.
Και αυτό, καθώς οι δύο κατηγορούμενοι, απολογούμενοι ενώπιόν του ανακριτή για το κακούργημα της διατάραξης ασφάλειας των συγκοινωνιών υποστήριξαν ότι ενήμεροι για την κακή κατάσταση του σιδηροδρόμου δικτύου λόγω μη ολοκλήρωσης των έργων εκσυγχρονισμού και λόγω της έλλειψης προσωπικού ήταν οι πολιτικοί προϊσταμένοι τους.
Από το σημείο αυτό και μετά ο Εφέτης ανακριτής είναι υποχρεωμένος να διαβιβάσει αμελλητί τη δικογραφία στη Βουλή, μέσω της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου και του υπουργείου Δικαιοσύνης.
Η δικογραφία που θα σταλεί σε ηλεκτρονική μορφή στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, αφορά την περίοδο 2016 έως 2023, σχετικά με την μη υλοποίηση της σύμβασης 717 και την κατάσταση που υπήρχε στο σιδηροδρομικό δίκτυο, με τις ελλείψεις που κατήγγειλαν τα δύο στερέχη του υπουργείου Μεταφορών πως υπήρχαν.
Η δικογραφία αποστέλλεται, χωρίς αξιολόγηση και χωρίς ποινικό χαρακτηρισμό, όπως προβλέπει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών.
Ωστόσο πιθανότατα το αδίκημα για το οποίο θα ερευνηθούν οι τυχόν ποινικές ευθύνες των δύο πρώην υπουργών Μεταφορών αφορά στο αδίκημα της διατάραξης ασφάλειας συγκοινωνιών σε βαθμό κακουργήματος.
Βέβαια μόνη αρμόδια να κρίνει τελικά αν και για ποιο αδίκημα θα παραπέμψει τους αρμόδιους υπουργούς, είναι η Βουλή.
Ολες οι Ειδήσεις
- Ο Γιώργος Λιανός και η Ρία Ελληνίδου έρχονται στην «αγκαλιά του Φάνη» – Πρεμιέρα την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου στις 23.00 στον ΣΚΑΪ (Τρέϊλερ)
- Τραμπ και Πούτιν συμφώνησαν να συναντηθούν στη Βουδαπέστη – “H συμφωνία στη Μέση Ανατολή θα βοηθήσει στον τερματισμό του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας”
- «The Floor» – Με τον Γιώργο Λιανό: Η πιο εντυπωσιακή αρένα γνώσεων ανοίγει! Πρεμιέρα την Παρασκευή – Τρέϊλερ
- Δημοσκόπηση MRB: Στο 14,2% η διαφορά ΝΔ με ΠΑΣΟΚ – Τι λένε οι πολίτες για Tσίπρα, Σαμαρά, Καρυστιανού
- «Όνειρό του ήταν να ανοίξουμε οίκο ανοχής, όπου θα εκδιδόμαστε εγώ και τα κορίτσια», λέει η γυναίκα του αστυνομικού της Βουλής για τους βιασμούς της ίδιας και των παιδιών της (βίντεο)
- Μητσοτάκης σε Φάμελλο: Υπερασπίζεστε την πολιτική του Τσίπρα που σας εγκατέλειψε – Γιατί δεν αναγνωρίσατε την Παλαιστίνη επί τέσσερα χρόνια; (βίντεο)
- Νίκος Ανδρουλάκης: «Νέο Ελσίνκι με συγκεκριμένους στόχους – Τα “ήρεμα νερά” ήταν το χαλί στον Ερντογάν ως τις Βρυξέλλες»
- Βουλή – Επεισόδιο με Καιρίδη και Βελόπουλο: «Φέρε τα λεφτά από τη Γερμανία» – «Δεν θα βγεις ούτε βουλευτής» (βίντεο)
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook