Μόνο η στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα θα διεξαχθεί στις 25 Μαρτίου η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε ότι λόγω της πίεσης που δέχεται το σύστημα και της έξαρσης της πανδημίας, στις 25 Μαρτίου θα διεξαχθεί μόνο η στρατιωτική παρέλαση, στο Σύνταγμα,  στην Αθήνα και δεν θα γίνουν οι καθιερωμένες μαθητικές παρελάσεις.

Η στρατιωτική παρέλαση και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά.

«Θα είναι ένα θέαμα ποιοτικό και περήφανο», ανέφερε η κ. Πελώνη και πρόσθεσε ότι αν το επιτρέψει η εξέλιξη της πανδημίας, Γαλλία και Ηνωμένο Βασίλειο θα εκπροσωπηθούν σε υψηλό επίπεδο.

Υπενθυμίζεται πως η κυβέρνηση έχει στείλει πρόσκληση στον Γάλλο πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν και τον πρίγκιπα Κάρολο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Εμμανουέλ Μακροόν ήταν θετικός από την πρώτη στιγμή στο να δώσει το «παρών» στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Ωστόσο υπάρχει ένα εμπόδιο, το οποίο εκτός απρόοπτου αναμένεται να ξεπεραστεί. Την ίδια ημέρα που έχει προγραμματιστεί η υψηλή επίσκεψη, είναι προγραμματισμένη η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ, με αποτέλεσμα να στενεύουν τα χρονικά περιθώρια. Πληροφορίες όμως αναφέρουν πως ο πρόεδρος Μακρόν θα έρθει στη χώρα μας και θα αποχωρήσει αμέσως μετά τις εορταστικές εκδηλώσεις με προορισμό τις Βρυξέλλες.

Θετική απάντηση να παρευρεθεί στην στρατιωτική παρέλαση έχει δώσει και ο πρίγκιπας Κάρολος αλλά η παρουσία του θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη της πανδημίας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook