Γ.Αυτιάς: Το πρώτο βήμα για την παράταση του Ταμείου Ανάκαμψης έως το 2028 έγινε!
Η Ελλάδα μπορεί να ολοκληρώσει με άνεση τις προϋποθέσεις εκτέλεσης των έργων, σημειώνει ο ευρωβουλευτής της ΝΔ.
Στην Οικονομική Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ψηφίσαμε την παράταση του ταμείου Ανάκαμψης έως το 2028.Η εξέλιξη αυτή για την Ελλάδα, σημαίνει πολλά, τονίζει ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Αυτιάς και εξηγεί:
1. Από τα 36 δις του συνολικού πακέτου, έχουμε εισπράξει 21,3 δις και υπολείπονται ακόμη 14,7 δις ευρώ, που θα εκταμιευθούν έως το 2028.
2. Θα συνεχιστεί η υλοποίηση όλων των έργων που είναι σε εξέλιξη,θέμα που αποτελεί και πάγια θέση της Ελλάδας.
3. Η απόφαση αυτή εκφράζει την ισχυρή θέση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να στηρίξει όλες τις χώρες που επιθυμούν τη συνέχιση των υποστηρικτικών έργων για δρόμους, νοσοκομεία,σχολεία, κοινωνικές παροχές, στέγαση, αλλά και χρηματοδότηση των επιχειρήσεων.
4. Η Ελλάδα μπορεί να ολοκληρώσει με άνεση τις προϋποθέσεις εκτέλεσης των έργων.
5. Η απόφαση αφήνει παράθυρο για επέκταση υπαρχόντων έργων βάσει αντικειμενικών, σαφών και δίκαιων κριτηρίων αξιολόγησης.
6. Η χώρα μας μπορεί να ιεραρχήσει σύστημαπροτεραιοτήτων μετά την προθεσμία του 2026, προκειμένου να καταστεί δυνατή η ολοκλήρωση των υπό εξέλιξη έργων.
Η απόφαση αυτή, αποτελεί οδηγό για τους υπουργούς Οικονομικών, οι οποίοι πρέπει να ακολουθήσουν το δρόμο που ανοίγει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.Η Οικονομική Επιτροπή αποστέλλει το τελικό κείμενο στην Ολομέλεια και αυτή στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την τελική απόφαση.
Ολες οι Ειδήσεις
- Βίκυ Καγιά: «Είναι ανεπίτρεπτο να διαβάζουν τα παιδιά μας ότι χωρίζουν οι γονείς τους» (βίντεο)
- Φειδίας Παναγιώτου – Στυλιάνα Αβερκίου: Οι πρώτες εικόνες από τον εντυπωσιακό γάμο τους ( βίντεο)
- «Φως στο Τούνελ»: Η υπόθεση της Ολυμπίας Κηρύκου 30 χρόνια μετά την εξαφάνιση της – Παρασκευή 1η Μαίου στις 23:20
- Προφυλακίστηκε ο 89χρονος πιστολέρο για τις επιθέσεις σε ΕΦΚΑ και Κεραμεικό – Θέλει να αποζημιώσει με 2000 ευρώ καθένα από τα 5 θύματα που τραυμάτισε
- Survivor: Η αποχώρηση της Δήμητρας Λιάγγα και η μεγάλη αλλαγή στο παιχνίδι
- J2US -10οlive – Το πιο ανατρεπτικό πάρτυ έρχεται το Σάββατο 2 Μαίου – O Νίκος Μακρόπουλος σε μια ξεχωριστή εμφάνιση που θα απογειώσει τη βραδιά!
- Νικόλας Ραπτάκης για Άννα Βίσση: «Την έχω στην καρδιά μου – Ήταν από κοινού απόφαση να χωρίσουμε επαγγελματικά» (βίντεο)
- Έξαλλος ο Δουδωνής με Κωνσταντοπούλου: «Δεν δέχομαι μομφή» – «Μη μου χτυπάτε τα χέρια σας» φώναζε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας (βίντεο)
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook