Απέκλεισε το ενδεχόμενο εκλογών ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος καλώντας για ηρεμία σε πανεπιστήμια και κοινωνία και τονίζοντας την σχετικά επιτυχημένη, όπως είπε, διαχείριση της πανδημίας στη χώρα μας.

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος μίλησε στο MEGA για το ενδεχόμενο εκλογών, την κοινωνική αναταραχή των τελευταίων ημερών και την διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού από την κυβέρνηση.

Ο κ. Σκέρτσος τόνισε ότι «οι εκλογές είναι εκτός κάθε συζήτησης» και μίλησε για μια «σχετικά επιτυχημένη διαχείριση της πανδημίας σε σχέση με άλλες χώρες». Όπως είπε «τα μέτρα λειτουργούν» και έχουν αναχαιτίσει σημαντικά το τρίτο κύμα το οποίο θα ήταν πιο επιθετικό.

Αναφορικά με την εκκένωση της κατάληψης της Πρυτανείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Σκέρτσος εκτίμησε ότι αυτή «θα έπρεπε να είχε γίνει νωρίτερα».

Δικαιολόγησε αυτή την άποψη σημειώνοντας ότι τέτοιες εστίες καταλήψεων δημιουργούν «εύφλεκτη ύλη για αντίστοιχες εικόνες» σε άλλους ακαδημαϊκούς χώρους.

Στο πλαίσιο αυτό, έκανε λόγο για έκκληση σε «ηρεμία στα πανεπιστήμια και την κοινωνία».

Ο ξυλοδαρμός του νεαρού δεν χαρακτηρίζει το σύνολο της Αστυνομίας
Παράλληλα, σχετικά με τις πορείες και συγκεντρώσεις που σημειώνονται τις τελευταίες μέρες κατά της αστυνομικής βίας ο κ. Σκέρτσος είπε πως υπάρχει «πολιτική κάλυψη του ΣΥΡΙΖΑ από τον αρχηγό στελέχη και τη νεολαία του κόμματος».

Πρόσθεσε ότι οι πορείες είναι μεν νόμιμες αλλά η αντιπολίτευση «δεν θα πρέπει να ρίχνει λάδι στη φωτιά» κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «φέρει την υπογραφή της όξυνσης».

Σε κάθε περίπτωση τόνισε ότι «όλοι έχουμε καταδικάσει» τον ξυλοδαρμό του νεαρού στην πλατεία της Νέας Σμύρνης την Κυριακή, ωστόσο υπογράμμισε ότι η πράξη αυτή «δεν χαρακτηρίζει το σύνολο της Αστυνομίας». Όπως είπε, «έχει ενισχυθεί σε μεγάλο βαθμό η πειθαρχική διαδικασία και υπάρχουν καλύτερες συνθήκες διαφάνειας και ελέγχου».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook