Γ. Αυτιάς: Δικαίωση της Ελλάδας στη δημιουργία μονίμου Σώματος Συνοριοφυλάκων
Ήδη στην Οικονομική Επιτροπή είχαμε πετύχει, για πρώτη φορά, την έγκριση χρηματοδότησης των Ευρωπαϊκών Συνόρων που συμπεριλαμβάνουν και τα Ελληνικά σύνορα.
Ο Επίτροπος Προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης Piotr Serafin, μας ανακοίνωσε στην Οικονομική επιτροπή, ότι «δημιουργείται μόνιμο Σώμα Συνοριοφυλάκων στα Ευρωπαϊκά σύνορα, που είναι και Ελληνικά. Επίσης τόνισε, ότι ηFrontex θα χρηματοδοτηθεί με επιπλέον ποσά για το 2026, από τα συνολικά κονδύλια της μεταναστευτικής πολιτικής.
Η εξέλιξη αυτή, δικαιώνει τις προσπάθειες της Ελλάδας, αλλά και την επιμονή της να διεκδικεί πρόσθετους πόρους για τα σύνορα της χώρας, από τον Έβροέως το Αιγαίο, όπου η μεταναστευτική πίεση είναι ισχυρή.
Ήδη στην Οικονομική Επιτροπή είχαμε πετύχει, για πρώτη φορά, την έγκριση χρηματοδότησης των Ευρωπαϊκών Συνόρων που συμπεριλαμβάνουν και τα Ελληνικά σύνορα. Στη συνέχεια, στις 21/10/2024 η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επικύρωσε την απόφαση αυτή.
Το όλο θέμα έχει πολλαπλές θετικές επιπτώσεις για τη χώρα μας:
1. Θωρακίζονται επιπροσθέτως τα Ελληνικά σύνορα απότο Καστελόριζο έως τον Έβρο και σε όλο μήκος των βορείων συνόρων μας.
2. ΗFrontexθα έχει ενισχυμένη παρουσία στα νησιά του Αιγαίου και τον Έβρο.
3. Η Ελλάδα επιτυγχάνει και θα εισπράξει πρόσθετα κονδύλια για τη φύλαξη των συνόρων της.
Το τελικό ποσό κατανομής των κονδυλίων ανά χώρα, θα οριστεί προσεχώς.
Ολες οι Ειδήσεις
- Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στο 28,6% η ΝΔ, στο 15% το ΠΑΣΟΚ, κέρδη για Τσίπρα, πέφτει η Καρυστιανού
- Europol: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα επενδυτικής απάτης με έδρα τα Τίρανα με λεία ανω των 50 εκατ. ευρώ – Σε όλη την Ευρώπη τα θύματα και στην Ελλάδα – Φωτογραφίες
- Γεωργιάδης για ειδικευόμενη που κατήγγειλε πως εφημέρευε 5 συνεχόμενες ημέρες: «Καμία υπερεργασία, είδε 19 παιδιά» (βίντεο)
- Μητσοτάκης: “Η αντιπολίτευση διολισθαίνει σε ακραία συνθήματα και ρητορική από τον υπόκοσμο του διαδικτύου, δεν θα παρασυρθούμε στον βούρκο”
- «Survivor»: Μια συγκλονιστική αναμέτρηση και μια ανακοίνωση που αλλάζει τα δεδομένα
- «Χαμογέλα και πάλι!»: Πρωτιά τον Απρίλιο για την ψυχαγωγική εκπομπή του MEGA
- Γιώργος Παπαδόπουλος: Για περιορισμένο αριθμό εμφανίσεων στο «Koukoutsi» στον Πειραιά- Πότε κάνει πρεμιέρα
- «Στο χιλιοστό» από τις Ελένη Βαρβιτσιώτη και Βικτώρια Δενδρινού: Αποκλειστική προβολή της νέας σειράς ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΙ
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook