Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα», ο Μπόρις Τζόνσον σε ερώτημα για τα Γλυπτά του Παρθενώνα δηλώνει πως αντιλαμβάνεται τα έντονα συναισθήματα του ελληνικού λαού και του πρωθυπουργού για το θέμα.

Ωστόσο, δηλώνει πως η βρετανική κυβέρνηση έχει μια σταθερή και μακροχρόνια θέση για τα Γλυπτά: «αποκτήθηκαν νομίμως από τον Λόρδο Έλγιν, σύμφωνα με τους νόμους που ίσχυαν εκείνη την εποχή. Ο νόμιμος ιδιοκτήτης τους είναι οι επίτροποι του Βρετανικού Μουσείου από τότε που περιήλθαν στην κατοχή τους».

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο Μπόρις Τζόνσον είναι ο πιο «ελληνολάτρης» πρωθυπουργός που πέρασε από τη Ντάουνινγκ Στριτ, μετά τον Κάνινγκ και τον Γκλάντστοουν. Σπούδασε Κλασική Φιλολογία και Φιλοσοφία στην Οξφόρδη, λατρεύει την αρχαία ελληνική γραμματεία, απαγγέλλει στίχους από την «Ιλιάδα», αποκαλεί τον Όμηρο «μεγαλύτερο συγγραφέα όλων των εποχών» και έχει για ήρωα τον Περικλή, μια προτομή του οποίου κοσμεί το γραφείο του από την πρώτη κιόλας ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά του.

Επίσης είναι γνωστό πως επισκέπτεται την Ελλάδα σχεδόν κάθε χρόνο στη διώροφη βίλα του πατέρα του, στο Χόρτο του Πηλίου.

Στην ίδια συνέντευξή δηλώνει επίσης τι έχει στόχο να «αναζωογονήσει» τη σχέση Ελλάδας και Βρετανίας και ευελπιστεί ότι δεν θα αργήσει η στιγμή που οι Βρετανοί τουρίστες θα επισκεφθούν και πάλι τη χώρα μας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook