Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας εναντίον Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό επικίνδυνο και του απέδωσε προσωπικά την ευθύνη για την στρατηγική έντασης, πόλωσης και διχασμού. Μιλώντας σχετικά με το «φακέλωμα πολιτών», συνέκρινε τα ακαριαία αντανακλαστικά των αρχών και του κυβερνώντος κόμματος για τον 29χρονο που ξυλοκοπήθηκε βάναυσα στη Νέα Σμύρνη, με τον 1,5 χρόνο εξαπάτησης της ΝΔ και της κυβέρνησης από τον κατηγορούμενο για βιασμό κατά συρροή, Δημήτρη Λιγνάδη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε τη συμπαράστασή του, τόσο στα θύματα της ακραίας αστυνομικής καταστολής, όσο και στον αστυνομικό που κακοποιήθηκε από την επίθεση χούλιγκαν την περασμένη Τρίτη.

Πρόσθεσε δε πως δεν βρίσκεται στη Βουλή για να ρωτήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά για να τον κατηγορήσει για το κλίμα πόλωσης και διχασμού που καλλιεργεί επίτηδες προκειμένου να ξεφύγει από τις ευθύνες που προκαλεί η αποτυχία στην πανδημία και την οικονομία.

«Σας κατηγορώ γιατί μπροστά στα αδιέξοδα της πολιτικής σας, στη φθορά της κυβέρνησης και της εικόνας σας, αντιδράτε με ένα τρόπο όχι απλώς σπασμωδικό, επιπόλαιο, ανεύθυνο, αλλά και επικίνδυνο. Επιστρατεύοντας την καταστολή αντί για την πειθώ, το ψέμα αντί για την αλήθεια, την εξαπάτηση αντί για το διάλογο» είπε και πρόσθεσε: «Και τελικά τον διχασμό αντί για την αναγκαία σε τέτοιες στιγμές κοινωνική ειρήνη. Υποσχεθήκατε ασφάλεια και αυτό που προκαλέσατε είναι ένα ζοφερό καθεστώς ανασφάλειας».

Τόνισε, επίσης, ότι δε φτάνει η καταστολή της ζωής και της καθημερινότητάς των πολιτών από τα αναγκαστικά περιοριστικά μέτρα, η κοινωνία καλείται να αντιμετωπίσει και τα τάγματα εφόδου της αστυνομίας που κακοποιούν νέους, οικογένειες επειδή βγήκαν μια βόλτα στη πλατεία της γειτονιάς τους. «Γιατί ενώ έχετε αποτύχει παταγωδώς, δεν έχετε την ευθιξία να πείτε μια συγνώμη, να αναλάβετε μια ευθύνη. Γιατί την ώρα που κυνηγάτε τους πολίτες και επιβάλλετε δυσβάσταχτα πρόστιμα, εσείς βολτάρετε ανέμελα στην Πάρνηθα και γλεντάτε στην Ικαρία. Γιατί τόσους μήνες όλο λέτε ότι πετύχατε ότι τα κάνετε όλα τέλεια όλο η κατάσταση βρίσκεται εκτός ελέγχου. Και κάθε φορά που αποφασίζετε μέτρα τα φορτώνετε όλα στον ταλαιπωρημένο πολίτη» διαπίστωσε και αποσαφήνισε πως δεν πρόκειται «για την οργή των μπαχαλάκηδων, αλλά για την οργή των νυκοκυραίων».
Το ακαριαίο φακέλωμα και η εξαπάτηση από τον Λιγνάδη επί 1,5 χρόνο

Ο Αλ. Τσίπρας καυτηρίασε την προσπάθεια στοχοποίησης του 29χρονου θύματος της αστυνομικής ασυδοσίας μέσω της δημοσιοποίησης των προσωπικών του στοιχείων και των πολιτικών του φρονημάτων. Συγκεκριμένα, κατηγόρησε την κυβερνητική πλειοψηφία πως έδωσε σκονάκια στους βουλευτές για να στοχοποιήσουν το θύμα, βγάζοντας στη δημοσιότητα το φάκελο των πολιτικών του φρονημάτων. «Διαδίδοντας το όνομά του και τα πιστεύω του σε πανελλήνια μετάδοση. Λες και τα πολιτικά φρονήματα ενός πολίτη αποτελούν δικαιολογία για τη κακοποίησή του» σχολίασε και διερωτήθηκε: «Σε ποιες εποχές μας γυρίζετε κύριε Μητσοτάκη;». «Και αναρωτιέμαι πώς γίνονται ορισμένα πράγματα: Για τον πολίτη που ξυλοκοπήθηκε στη Νέα Σμύρνη, μέσα σε λίγες ώρες ξέρατε και τι καφέ προτιμάει. Για τον Λιγνάδη που διορίσατε Καλλιτεχνικό διευθυντή στο Εθνικό, εδώ και ενάμισι χρόνο είχατε πλήρη άγνοια και πέσατε από τα σύννεφα. Πολύ περίεργο δεν είναι ρε παιδιά αυτό το επιτελικό κράτος;» αναρωτήθηκε δηκτικά και χαρακτήρισε τον Κυρ. Μητσοτάκη «ενορχηστρωτή αυτής της έντασης».

Στην προσπάθεια ενοχοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ από τον πρωθυπουργό, ο κ. Τσίπρας αντέτεινε ότι πολλοί απ΄ όσους διαδήλωσαν στη Νέα Σμύρνη ήταν ψηφοφόροι της ΝΔ, οι οποίοι αντιδρούν λόγω της διάψευσης των προσδοκιών τους. «Δεν καταλαβαίνετε ότι ενώ εσείς σκαρφίζεστε αόρατους εχθρούς, ο πραγματικός εχθρός γεμίζει τα νοσοκομεία και τις ΜΕΘ;» διερωτήθηκε και συμπέρανε: «Κύριε Μητσοτάκη δεν μπορείτε πια. Αποτύχατε στην πανδημία. Αποτύχατε στην οικονομία. Και τώρα θέλετε τη δική σας αποτυχία να την πληρώσουν οι πολίτες αυτής της χώρας. Να στρέψετε τη μισή κοινωνία απέναντι στην άλλη μισή». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του με ένα ενωτικό μήνυμα, παραθέτοντας τις προσπάθειες της κοινωνίας για να κρατηθεί όρθια κατά τη διάρκεια της πανδημίας. «Η ενότητα που χτίζει εδώ και ένα χρόνο η κοινωνία μας: Με τη στήριξη των νέων στους μεγαλύτερους. Με την τήρηση των μέτρων προστασίας. Με τη δημοκρατική εγρήγορση απέναντι στην αυθαιρεσία. Με τη βοήθεια στον συνάνθρωπο. Με την ευθύνη να κρατήσουμε τη χώρα όρθια για την επόμενη μέρα» ανέφερε και κατέληξε λέγοντας: «Δεν μπορείτε πια. Αλλά εμείς έχουμε την ευθύνη αυτή την ενότητα να τη διαφυλάξουμε. Και σας διαβεβαιώνω ότι θα τη διαφυλάξουμε με κάθε κόστος».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook