Γ. Αυτιάς σε Κομισιόν: Επείγει νέος μηχανισμός χρηματοδότησης μετά το Ταμείο Ανάκαμψης
Μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, ανέφερε ότι ωφελήθηκαν με αρκετά δις πολλά κράτη και οι προϋπολογισμοί τους, όπως η Ελλάδα, η οποία είναι στην πεντάδα των χωρών με τη μεγαλύτερη απορροφητικότητα.
Ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γ. Αυτιάς μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Ταμείο Ανάκαμψης τόνισε ότι επείγει, μετά τη λήξη του, η δημιουργία ενός νέου χρηματοδοτικού οργάνου το οποίο θα στηρίζει τα κράτη μέλη σε συγκεκριμένες παρεμβάσεις. Μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, ανέφερε ότι ωφελήθηκαν με αρκετά δις πολλά κράτη και οι προϋπολογισμοί τους, όπως η Ελλάδα, η οποία είναι στην πεντάδα των χωρών με τη μεγαλύτερη απορροφητικότητα.
Ο Έλληνας Ευρωβουλευτής επισήμανε μεταξύ άλλων, ότι από το Ταμείο Ανάκαμψης ωφελήθηκαν πολλαπλώς δεκάδες κράτη μέλη και η εξέλιξη αυτή πρέπει να έχει συνέχεια με ένα νέο απλοποιημένο πρόγραμμα, το οποίο θα στηρίζει:
1. Την οικονομική ανάπτυξη
2. Τις θέσεις εργασίας, το Στεγαστικό και το Δημογραφικό
3. Τη βελτίωση της ζωής σε Υγεία, Παιδεία, Υποδομές
4. Τις Περιφέρειες και τις πόλεις με κονδύλια
5. Την κάλυψη των συνόρων
6. Όλες τις πολιτικές που αφορούν τον άνθρωπο
Πρέπει η Ευρώπη να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση, ιδίως τώρα που οι κίνδυνοι λόγω των εξελίξεων στη Μ. Ανατολή πολλαπλασιάζουν την οικονομική πίεση στα κράτη μέλη, κατέληξε στην ομιλία του ο Γ. Αυτιάς.
Ακολουθεί η παρέμβαση του Γ. Αυτιά στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου:
Κύριε Επίτροπε σας ευχαριστώ θερμά. Ωφελήθηκαν πάρα πολλές χώρες από το Ταμείο Ανάκαμψης. Κρατώ στα χέρια μου κ. Επίτροπε την έκθεση για την Ελλάδα. Είναι στην πρώτη πεντάδα των χωρών της Ευρώπης σε ότι αφορά την απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων και η εξέλιξη αυτή είναι πάρα πολύ σημαντική. Ελάτε λοιπόν να σκεφτούμε και κάτι άλλο μετά το Ταμείο Ανάκαμψης, δηλαδή, να φέρουμε ένα ακόμη πρόγραμμα που θα ωφελήσει τις χώρες, θα ωφελήσει τις κοινωνίες, θα ωφελήσει την οικονομία, θα ωφελήσει την επιχειρηματικότητα, θα στηρίξει μικρομεσαίες επιχειρήσεις και πάνω απ’ όλα κ. Επίτροπε τους λαούς μας, οι οποίοι έχουν μεγάλη ανάγκη μετά και τα τελευταία γεγονότα. Σας ευχαριστώ θερμά.
Ολες οι Ειδήσεις
- Η Γαλλία στις φλόγες: Φοιτητές, «Κίτρινα Γιλέκα» και συνδικάτα στους δρόμους κατά της ακρίβειας –Δακρυγόνα και συλλήψεις, ακρωτηριάστηκε διαδηλωτής, πυρπολήθηκαν δημόσια κτίρια (βίντεο)
- «Τρακάρισμα»… «ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ»: Δευτέρα 19 Οκτωβρίου στις 22.30, στον ΣΚΑΪ
- «Σταμάτησε η καρδούλα της Μιλού στην αγκαλιά μου»: Θρηνεί ο Tiktoker για το σκυλάκι του που πέθανε
- «Είμαι Καλύτερα Μόνος»: Επέστρεψε με νέο single ο Κώστας Ορφανίδης!
- Άγρια επίθεση σε φωτορεπόρτερ της Washington Post στη Δυτική Όχθη: Την ξυλοκόπησαν άσχημα- «Με κλωτσούσαν 50 φορές , ξανά και ξανά», είπε
- Θεσσαλονίκη: Αστυνομικός πέταξε γιλέκο, γκλομπ και όπλο για να διαπληκτιστεί με πολίτη – Δείτε το βίντεο
- The Voice of Greece powered by Telekom: Νέοι διαγωνιζόμενοι έρχονται με ταλέντο, αυτοπεποίθηση και θάρρος – Τρέϊρελ
- Ο Τραμπ «παγώνει» τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας μετά τη συμφωνία για το ντίζελ – «Είναι για το συμφέρον των ΗΠΑ», ισχυρίζεται
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook