Κ. Μητσοτάκης από Καρπενήσι για ΟΠΕΚΕΠΕ: Θα πάρουμε πίσω τα λεφτά από τους κλέφτες

«Πρώτοι ζητήσαμε εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ όχι μόνο για να αποδώσουμε ευθύνες, αλλά για το πώς θα γίνουμε καλύτεροι, σημείωσε ο πρωθυπουργός
Θα πάρουμε τα λεφτά πίσω από τους κλέφτες», δήλωσε σήμερα (16.07.2025) από το Καρπενήσι -σταθμό της περιοδείας του στην Ευρυτανία- ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Όπως σημείωσε «πρώτοι ζητήσαμε εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ όχι μόνο για να αποδώσουμε ευθύνες, αλλά για το πως θα γίνουμε καλύτεροι» προσθέτοντας ότι στόχος είναι «να αξιοποιήσουμε τις ευρωπαϊκές επιδοτήσεις προς όφελος των πραγματικών αγροτών».
Αναφερόμενος στο γενικό πολιτικό σκηνικό, ο πρωθυπουργός σχολίασε ότι «σε μια Δημοκρατία επιβάλλεται να διαφωνούμε, αλλά δεν μπορούμε να βλέπουμε τον πολιτικό μας αντίπαλο ως εχθρό που θέλουμε να εξολοθρεύσουμε», υπενθυμίζοντας τη φράση του Παύλου Μπακογιάννη «μπορούμε να διαφωνούμε γιατί μπορούμε να συνυπάρχουμε», δείχνοντας το ΠΑΣΟΚ και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμπλήρωσε επίσης ότι: «Στο σημερινό διεθνές περιβάλλον η χώρα στέκεται ισχυρή, σταθερή και με αυτοπεποίθηση – σε ένα περιβάλλον αστάθειας δεν χρειαζόμαστε πόλωση, λογικές εξολόθρευσης του αντιπάλου και ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής».
Συγκεκριμένα για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ ανέφερε: Για το ζήτημα του ΟΠΕΚΕΠΕ, το οποίο γνωρίζετε πολύ καλά ότι είναι μία ανοιχτή διαχρονική πληγή, εμείς πρώτοι είπαμε, ελάτε να κάνουμε μια Εξεταστική να δούμε όλες τις πτυχές του ζητήματος. Όχι μόνο για να αποδώσουμε ευθύνες, αλλά κυρίως για το πώς θα διορθωθούμε, για το πώς θα γίνουμε καλύτεροι και πώς θα αξιοποιήσουμε τις ευρωπαϊκές επιδοτήσεις πραγματικά προς όφελος των πραγματικών αγροτών και των κτηνοτρόφων και όχι των απατεώνων οι οποίοι παρεισέφρησαν σε αυτό το σύστημα.
Πιστεύω ότι αυτό τελικά ενδιαφέρει πρώτα και πάνω απ’ όλα τους πολίτες. Πώς θα πάρουμε τα λεφτά πίσω από τους κλέφτες -και θα τα πάρουμε τα λεφτά πίσω από τους κλέφτες, να μην έχετε καμία αμφιβολία- και πώς θα διορθώσουμε το σύστημα των επιδοτήσεων, έτσι ώστε να μπορούμε να στηρίξουμε πραγματικά τον πρωτογενή τομέα. Αυτό νομίζω ότι είναι το αίτημα σήμερα των καιρών και όχι να «σκοτωνόμαστε» στη Βουλή, σε ένα κλίμα ακραίας τοξικότητας και πόλωσης και μέσα σε μία διαδικασία πλήρους ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής.
Αυτή η κυβέρνηση εκλέχθηκε πριν από δύο χρόνια με μια πολύ συγκεκριμένη και ισχυρή λαϊκή εντολή. Εσείς, οι Έλληνες πολίτες, δύο φορές μας δώσατε ποσοστά άνω του 40%. Είναι μια βαριά ευθύνη. Είναι μια βαριά ευθύνη για μένα, για όλα τα στελέχη της κυβέρνησης, να ανταποκριθούμε άξιοι αυτής της εμπιστοσύνης σας.
Είμαστε στο μέσο της κυβερνητικής μας θητείας. Έχουμε δύο χρόνια ακόμα. Το κυβερνητικό έργο τρέχει με μεγάλη ταχύτητα. Βλέπετε τα αποτυπώματά του παντού και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε, έτσι ώστε να μπορέσουμε το 2027 να σας κοιτάξουμε στα μάτια, τους Έλληνες πολίτες, και να σας πούμε: τα είπαμε και τα κάναμε αυτά για τα οποία δεσμευτήκατε το 2023.
Και όπου δεν τα καταφέραμε, διότι κανείς δεν είναι τέλειος και προφανώς όλοι κάνουμε λάθη, με θάρρος θα σας κοιτάξουμε πάλι στα μάτια, θα σας πούμε: εδώ δεν τα καταφέραμε και πρέπει να γίνουμε καλύτεροι.
Έτσι πιστεύω ότι χτίζουμε πραγματικές σχέσεις εμπιστοσύνης με τους Έλληνες πολίτες και σας διαβεβαιώνω ότι κάθε μέρα αυτή είναι η αποστολή στην οποία είμαι προσηλωμένος και γι’ αυτό θα εξακολουθώ να εργάζομαι.
Επίσκεψη στο Δημοτικό Σχολείου Καρπενησίου
Νωρίτερα, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το πρωί το 2ο Δημοτικό Σχολείο Καρπενησίου, ένα από τα 430 σχολεία της χώρας που ανακαινίζονται, σε πρώτη φάση, εντός του καλοκαιριού, μέσω του προγράμματος «Μαριέττα Γιαννάκου».
Ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε από την Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Σοφία Ζαχαράκη και τον Διευθυντή του σχολείου Γιάννη Ευθυμίου για τις εργασίες που είναι σε εξέλιξη στις αίθουσες, τους κοινόχρηστους χώρους και το προαύλιο του σχολείου ώστε τη νέα σχολική χρονιά οι μαθητές και μαθήτριες να επιστρέψουν σε αναβαθμισμένες εγκαταστάσεις. Τον Πρωθυπουργό υποδέχθηκαν επίσης η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας Ελένη Μπενιάτα και ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ευρυτανίας Βασίλης Σταυρόπουλος Περιφερειακή Διευθύντρια εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας Ελένη Μπενιάτα.
Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στο σχολείο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε: «Το πρόγραμμα “Μαριέττα Γιαννάκου” εξαπλώνεται σε όλη την ελληνική περιφέρεια και με μεγάλη χαρά βρίσκομαι σήμερα στο Καρπενήσι, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο, ένα από τα 430 σχολεία τα οποία ωφελούνται από σημαντικές παρεμβάσεις, οι οποίες γίνονται εντός του καλοκαιριού, προκειμένου το σχολείο να είναι έτοιμο τον Σεπτέμβριο να υποδεχθεί τους μαθητές του.
Θέλω να θυμίσω ότι το πρόγραμμα αυτό αφορά παρεμβάσεις στους χώρους υγιεινής, παρεμβάσεις προσβασιμότητας, παρεμβάσεις καλλωπισμού, αλλά και παρεμβάσεις στις οποίες αποδίδω πολύ μεγάλη σημασία, στον αύλειο χώρο και κυρίως στην ανακατασκευή των παλαιών γηπέδων, έτσι ώστε τα παιδιά μας να μπορούν να αθλούνται σε συνθήκες ευχάριστες, αλλά πρωτίστως σε συνθήκες ασφάλειας.
Είναι το πρώτο βήμα το οποίο κάνουμε σε μία μεγάλη προσπάθεια συνολικής ανάταξης του κτιριακού δυναμικού των σχολείων σε ολόκληρη τη χώρα.
Και το πρόγραμμα αυτό θέλω να επαναλάβω ότι πρέπει να ολοκληρωθεί η πρώτη του φάση μέχρι τον Σεπτέμβριο. Αυτή, εξάλλου, είναι και η δυσκολία του. Έχουμε λίγους μήνες προκειμένου να κάνουμε τις παρεμβάσεις. Οπότε θέλω να ευχαριστήσω όλους τους αναδόχους σε ολόκληρη την Ελλάδα, οι οποίοι αγωνίζονται να τηρήσουμε τα χρονοδιαγράμματα.
Αλλά, πρώτα και πάνω απ΄ όλα, κ. Διευθυντά, στο πρόσωπό σας να ευχαριστήσω όλα τα στελέχη της εκπαίδευσης, τα οποία και στη διάρκεια του καλοκαιριού τώρα βρίσκονται από πάνω, εποπτεύουν τις εργασίες, έτσι ώστε όλα να είναι πανέτοιμα στις αρχές Σεπτεμβρίου για να υποδεχτούμε τα παιδιά μας και κυρίως τα πρωτάκια μας.
Έχετε 20 απ’ ό,τι καταλαβαίνω, τα οποία θα έρθουν εδώ στο 2ο Δημοτικό, για το οποίο καταλαβαίνω ότι έχει και η Υπουργός ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς ο θείος της υπήρξε Διευθυντής στο σχολείο αυτό.
Σοφία Ζαχαράκη: Αλλά δεν το επέλεξα εγώ, είχε ήδη επιλεγεί.
Κυριάκος Μητσοτάκης: Αλλά δεν επιλέχθηκε γι’ αυτόν τον λόγο, επιλέχθηκε με άλλα κριτήρια.
Οπότε καλή δουλειά να ευχηθώ και με το καλό τα παιδιά μας, σε 430 σχολεία τον Σεπτέμβριο, θα τα βρουν πλήρως ανακαινισμένα, πολύ πιο ποιοτικά και πολύ πιο προσβάσιμα και πιο ασφαλή».
Από την πλευρά της, η Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Σοφία Ζαχαράκη σημείωσε: «Είμαστε στο Καρπενήσι, στο 2ο Δημοτικό Καρπενησίου, ιστορικό σχολείο, το οποίο βλέπετε ότι αυτή τη στιγμή ανακατασκευάζεται με πολύ σημαντικές παρεμβάσεις. Ο εξωτερικός χώρος θα αλλάξει, θα βαφτεί, θα γίνει προσβάσιμο στα άτομα με αναπηρία, οι τουαλέτες επίσης θα ανακατασκευαστούν. Όλα αυτά από το πρόγραμμα “Μαριέττα Γιαννάκου”. Ευχαριστούμε πάρα πολύ τους δωρητές που έχουν κάνει πράξη αυτά τα 100 εκατομμύρια για τα 430 σχολεία. Ένα από αυτά, λοιπόν, Πρόεδρε, και το 2ο Δημοτικό Καρπενησίου. Σας καλωσορίζουμε σήμερα εδώ».
Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Αθλητικό Κέντρο Καρπενησίου όπου ξεναγήθηκε από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό και τον Δήμαρχο Καρπενησίου Χρήστο Κακαβά στις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκε για την πορεία των έργων που υλοποιούνται για την αναβάθμισή του.
Είχε επίσης την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον team manager Σωτήρη Κυργιάκο, τους ποδοσφαιριστές και προπονητές της ομάδας «Αθλητική Ένωση Κηφισιάς» που πραγματοποιεί την προετοιμασία της στο Καρπενήσι.
Ολες οι Ειδήσεις
- Αγία Παρασκευή: Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του Πολωνού καθηγητή – Την εντολή έδωσε η πρώην σύζυγος του , εκτελεστής ο νύν σύντροφος της – Άλλοι τρεις άνδρες είναι συνεργοί
- Σφοδρές αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ έπληξαν τη Δαμασκό – Χτυπήματα σε κυβερνητικά κτίρια – 300 νεκροί από την Κυριακή – Βίντεο
- Πηνελόπη Αναστασοπούλου: «Όχι, δεν νιώθω δικαίωση», εξηγεί παρά την καταδίκη του Πέτρου Φιλιππίδη
- Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ σε μια μοναδική συναυλία στο 4ο Φεστιβάλ Πεντελικού Όρους
- Αντώναρος: «Έλεος, οι Ρουβίτσες πήραν στα σοβαρά την ειρωνική ανάρτηση ότι ζήτησα δήθεν από τον Κασσελάκη να με προτείνει για ΠτΔ
- Big Brother: Όλοι υποψήφιοι και διπλή αποχώρηση την Κυριακή – Απόψε στις 23.15 (Τρέϊλερ και αποσπάσματα)
- Βουλή: Η Κωνσταντοπούλου μίλησε 19 λεπτά αντί για 5 που προβλεπόταν, τη διέκοψαν και απάντησε «είστε οι χειρότεροι φασίστες» (βίντεο)
- Ε.ΛΑΣ: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία των 2 συλληφθέντων για τον ομαδικό βιασμό της 14χρονης στον Πειραιά
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook