Μαρινάκης για αναβολή της συνάντησης Μητσοτάκη με Ερντογάν: Δεν θα απολογηθούμε εμείς, αναζητείται νέα ώρα
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ακόμη ότι η Ελλάδα συνομιλεί «όχι για να υποχωρήσει, αλλά για να κερδίσει»
Την επίσημη θέση της κυβέρνησης για την αναβολή της συνάντησης ανάμεσα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρουσίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.
Όπως ανέφερε μιλώντας στο One, η αναβολή ζητήθηκε από την τουρκική πλευρά, με τις δύο χώρες να αναζητούν κοινό χρόνο για να πραγματοποιηθεί το ραντεβού αύριο, Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου.
Απαντώντας στην κριτική που έχει δεχθεί η κυβέρνηση από την αντιπολίτευση, ο κ. Μαρινάκης σημείωσε: «Να πάρουμε το ενδεχόμενο ότι είναι παρελκυστική η αναβολή για τα μάτια του κόσμου, ότι έψαχνε να βρει δικαιολογία, να το δεχθούμε και δεν είναι αναβολή αλλά ακύρωση. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης, σε μια κίνηση που θα συνιστά απρεπέστατη ενέργεια, πρέπει να πάρουν μέρος κατά της χώρας και να επιτεθούν πριν καλά–καλά μάθουν τι συνέβη;».
Και πρόσθεσε: «Έστω ότι η Τουρκία –υποθετικά, να μην παρερμηνευτώ– ακυρώσει τη συνάντηση. Αυτό τι σημαίνει; Ότι πρέπει να απολογηθεί η κυβέρνηση; Μήπως μπορεί να σημαίνει ότι η στάση και οι θέσεις μας ενοχλούν;».
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ακόμη ότι η Ελλάδα συνομιλεί «όχι για να υποχωρήσει, αλλά για να κερδίσει». «Από τη μια μας λένε ότι συνομιλούμε με πειρατή, εμείς λέμε συνομιλούμε και κερδίζουμε», τόνισε χαρακτηριστικά, για να προσθέσει ρητορικά: «Θυμάστε άλλη κυβέρνηση να επεκτείνει χέρα στο Ιόνιο;».
Ολες οι Ειδήσεις
- Πλακιάς κατά Καρυστιανού «Τολμά, αυτή που δημιούργησε την αθώωση του Καραμανλή; Αν αυτό δεν είναι υποκρισία τότε τι είναι;»
- Δίκη για τον βιασμό 19χρονης στο ΑΤ Ομόνοιας: «Ήταν συναινετικό, μας είπε ότι της αρέσουν οι ένστολοι», υποστήριξαν οι αστυνομικοί
- Τραγωδία στον Πειραιά: Νεκρή 24χρονη που έπεσε από τον 7ο όροφο πολυκατοικίας στην Καλλίπολη – Προσήχθη και εξετάζεται ο 50χρονος σύντροφος της
- Ρουσόπουλος: Πετύχαμε γιατί οι μεταρρυθμίσεις άλλαξαν πράγματα που για χρόνια θεωρούσαμε αδύνατον να αλλάξουν
- Μητσοτάκης στο 16ο συνέδριο της ΝΔ: Το δίλημμα της επόμενης κάλπης δεν θα είναι «Μητσοτάκης ή χάος, αλλά Μητσοτάκης ή Ανδρουλάκης, Τσίπρας ή οποιοδήποτε άλλος»
- Πρόκληση Ερντογάν: Η Τουρκία φέρνει νόμο για ΑΟΖ έως 200 ναυτικά μίλια σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, αγνοώντας τα δικαιώματα Ελλάδας και Κύπρου
- ΕΡΤnews: «Κεραία» με τη Ρέα Βιτάλη – «Οι πολλές αναγνώσεις της ομορφιάς» – Κυριακή 17.05.2026, στις 23:00
- «MarkosbyNight»: Μάρκος Σεφερλής – «Dettolμη και Γοητεία», Σάββατο 16 Μαίου στις 22:00 – Δείτε το τρέϊλερ
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook