Χωρίς παρουσία πολιτών στην στρατιωτική παρέλαση και χωρίς να πραγματοποιηθούν μαθητικές παρελάσεις, αναμένεται να εορταστούν τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Τη στρατιωτική παρέλαση αναμένεται να παρακολουθήσουν υψηλοί προσκεκλημένοι από τη Γαλλία, την Αγγλία και τη Ρωσία. Αναμένονται αφίξεις του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και της συζύγου του Μπριζίτ, του διαδόχου του θρόνου πρίγκιπα Κάρολου και της δούκισσας της Κορνουάλης Καμίλα και του Ρώσου πρωθυπουργού Μιχαήλ Μισούστιν και της συζύγου του Βλαντλένα ως τιμή στις τρεις Δυνάμεις που συνέβαλαν στην απελευθέρωση της Ελλάδας με τη νίκη στη Ναυμαχία του Ναυαρίνου το 1827.

Βέβαιη θεωρείται και η παρουσία στην Αθήνα του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη μαζί με τη σύζυγό του Αντρη. Επίσης, αναμένεται εκπρόσωπος και των ΗΠΑ.

Οι προσκεκλημένοι, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, θα ξεναγηθούν το απόγευμα της 24ης Μαρτίου στο ανακατασκευασμένο κτίριο της Πινακοθήκης. Το πρωί της 25ης Μαρτίου θα τελεστεί Δοξολογία και έπειτα οι ξένοι ηγέτες θα παρακολουθήσουν την κατάθεση στεφάνων στον Άγνωστο Στρατιώτη και την παρέλαση.

Το κυβερνητικό πλάνο, σύμφωνα με τα «ΝΕΑ», εκτός από τους προσκεκλημένους, προβλέπει εικόνες υψηλού συμβολισμού επί διημέρου, στις 24 και στις 25 Μαρτίου, τρεις εξέδρες επισήμων στο Σύνταγμα, επιβλητική στρατιωτική παρέλαση και τηλεοπτικά πλάνα από τον Πειραιά ως την καρδιά της Αθήνας.

Στην παρέλαση αναμένεται να συμμετέχουν έφιπποι με παραδοσιακές φορεσιές, μηχανοκίνητα και πεζοπόρα τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων και σμήνη αεροσκαφών.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook