«Ναι» της Οικονομικής Επιτροπής της ΕΕ στη τροπολογία Γ. Αυτιά για φτηνό ρεύμα
Ο Προϋπολογισμός της ΕΕ, που περιλαμβάνει την τροπολογία του Γ. Αυτιά, αναμένεται να ψηφιστεί στην Ολομέλεια του Στρασβούργου την επόμενη εβδομάδα.
Η Οικονομική Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έκανε δεκτή στον Προϋπολογισμό της ΕΕ του 2026, την τροπολογία του Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιώργου Αυτιά για τη χρηματοδότηση των διασυνοριακών υποδομών και των δικτύων μεταφοράς και διανομής ενέργειας, προκειμένου να πέσουν οι τιμές στο ρεύμα. Η εξέλιξη αυτή είναι πολύ σημαντική για την Ελλάδα, καθώς αποτελεί το πρώτο βήμα για την ηλεκτρική διασύνδεση των χωρών του Νότου με τις χώρες της Δυτικής Ευρώπης, με αποκλειστικό στόχο τη μείωση των υψηλών τιμών του ρεύματος και τη διεύρυνση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Επιπλέον, επιτυγχάνεται η σταδιακή μείωση του ενεργειακού κόστους για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις και δίνεται η δυνατότητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση να επιτύχει τους στόχους της για καθαρή ενέργεια μέχρι το 2030.
Ο Προϋπολογισμός της ΕΕ, που περιλαμβάνει την τροπολογία του Γ. Αυτιά, αναμένεται να ψηφιστεί στην Ολομέλεια του Στρασβούργου την επόμενη εβδομάδα.
Ολες οι Ειδήσεις
- ΑΕΚ – Ρεάλ Μαδρίτης 2-3: Άγγιξε το όνειρο, αλλά ο Βαλβέρδε στο 92΄της έκοψε το χαμόγελο
- «Αν δεν είναι δική μου, δεν θα είναι κανενός»: Ηλικιωμένος στην Κολομβία σκότωσε με μαχαίρι 23χρονη γιατί τον απέρριψε ερωτικά – Σκληρό βίντεο
- Σάκης Τανιμανίδης: Οι φωτογραφίες μόνο με εσώρουχο – «Είπα να ακούσω το κοινό μου»
- Ρεν – Ολυμπιακός 0-0: Ευρωπαϊκό μέταλλο για οκτάδα!
- Ο Βανς μετά την ήττα: «Ο πόλεμος είναι ο λόγος που χάσαμε τις εκλογές» – Εξηγεί γιατί οι ψηφοφόροι τους γύρισαν την πλάτη
- Ενδιάμεσες εκλογές ΗΠΑ: Ισχυρό ελληνικό αποτύπωμα και ιστορικές πρωτιές για γυναίκες και εκπροσώπους μειονοτήτων
- Άγρια κόντρα κυβέρνησης – ΕΛ.Α.Σ. για τους Ποινικούς Κώδικες – Μαρινάκης: Ας πάρει τηλέφωνο τον Κοντονή ο Τσίπρας να τον ρωτήσει – ΕΛΑΣ: Πείτε μας ποιους τραπεζίτες ξεπλύνατε
- Ζωγράφου Πανεπιστημιούπολη: Σοβαρά επεισόδια με κουκουλοφόρους – Εισέβαλαν στο Μαθηματικό με μολότοφ, ξύλα και τσεκούρι – 3 τραυματίες (βίντεο)
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook