Η χώρα μας προσήλθε στο τραπέζι με λίγες προσδοκίες, με αναλυτές και διπλωμάτες να τονίζουν τη δυσκολία στην επίτευξη της επιθυμητής συνεννόησης με τη γείτονα.

Περίπου τέσσερις ώρες κράτησε ο 62ος γύρος των διερευνητικών επαφών Ελλάδας-Τουρκίας, που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Οι δύο αντιπροσωπείες ξεκίνησαν τις διερευνητικές επαφές στις 10:30 το πρωί.

Η χώρα μας προσήλθε στο τραπέζι με λίγες προσδοκίες, με αναλυτές και διπλωμάτες να τονίζουν τη δυσκολία στην επίτευξη της επιθυμητής συνεννόησης με τη γείτονα.

Πάγια θέση της ελληνικής διπλωματίας, να τονιστεί, είναι ότι με την Τουρκία συζητείται μόνο η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές τις οποίες επικαλείται η ΕΡΤ, συμφωνήθηκε ο 63ος γύρος να πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη.

Άγνωστη, ωστόσο, παραμένει η ημερομηνία που θα διεξαχθεί ο 63ος γύρος.

Οι ελληνοτουρκικές επαφές έγιναν με επικεφαλής των δύο κλιμακίων τους πρέσβη Παύλο Αποστολίδη και υφυπουργό Εξωτερικών Στεντάτ Ονάλ, ενώ την Τετάρτη είναι προγραμματισμένες διαβουλεύσεις του κ. Ονάλ με τον γενικό γραμματέα του ελληνικού ΥΠΕΞ Θεμιστοκλή Δεμίρη, στο πλαίσιο του λεγόμενου πολιτικού διαλόγου.

Η ελληνική πλευρά πάντως σημειώνει ξανά πως οι επαφές παραμένουν διερευνητικές και είναι ένας άτυπος μη δεσμευτικός δίαυλος συζήτησης ανάμεσα στις δύο χώρες.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook