Γ.Αυτιάς σε Κομισιόν: Το φτηνό ρεύμα και η ακρίβεια απαιτούν άμεσες παρεμβάσεις
Αξίζει να σημειωθεί,ότι τα προϋπολογισμένα 403 εκατομμύρια ευρώ για τονμηχανισμό‘Συνδέοντας την Ευρώπη’, είναι μια καλή αρχή αλλά θα πρέπει να γίνουν περισσότερα, ώστε χώρες όπως η Ελλάδα να έχουν φθηνότερο ρεύμα.
Ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γ. Αυτιάς, σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, τόνισε ότι απαιτείται η άμεση παρέμβαση της Κομισιόν για τη μείωση του κόστους ενέργειας που προκαλεί αλυσιδωτές αυξήσεις τιμών και αχαλίνωτη ακρίβεια σε εκατομμύρια εργαζόμενους, μισθωτούς και συνταξιούχους.
Ο Γ. Αυτιάς, στο πλαίσιο της συζήτησης για τον Προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το 2026, έθεσε το ζήτημα των ελλιπών διακρατικών ηλεκτρικών διασυνδέσεων, το οποίο έχει ως αποτέλεσμα τις υψηλότερες από το κανονικό τιμές στην ενέργεια. Αξίζει να σημειωθεί,ότι τα προϋπολογισμένα 403 εκατομμύρια ευρώ για τον μηχανισμό‘Συνδέοντας την Ευρώπη’, είναι μια καλή αρχή αλλά θα πρέπει να γίνουν περισσότερα, ώστε χώρες όπως η Ελλάδα να έχουν φθηνότερο ρεύμα.
Αναλυτικά η παρέμβαση του Γ.Αυτιά:
Αξιότιμε κύριε ΕπίτροπεΣέραφιν, κύριε Χαλίτσκι. Από εδώ κι εμπρός να βάλουμε ένα πολύ μεγάλο στόχο, την ηλεκτρική διασύνδεση των χωρών μας γιατί η μισή Ευρώπη είναι στο πράσινο και η άλλη μισή είναι στο κόκκινο. Το ξέρει πολύ καλά ο συνάδελφός μου από τη Βουλγαρία, ο συνάδελφός μου από την Πολωνία, από τη Ρουμανία, από την Ιταλία και είναι κρίμα η μισή Ευρώπη να είναι στο κόκκινο και η άλλη μισή στο πράσινο. Έτσι θα ρίξουμε και το κόστος της ακρίβειας. Ξέρετε πολύ καλά ότι το ηλεκτρικό ρεύμα, δηλαδή η μη ύπαρξη ηλεκτρικής διασύνδεσης, δημιουργεί τεράστιες ανισότητες και στις τιμές και πρέπει να παρέμβουμε. Γι’αυτό μας έφεραν οι λαοί μας εδώ. Θέλω να σας πω ότι αυτό είναι από τα πρώτα θέματα που πρέπει να δούμε τώρα αμέσως.
Ολες οι Ειδήσεις
- Δολοφονία στα Εξάρχεια: Τούρκος το θύμα, εξετάζεται ξεκαθάρισμα λογαριασμών – Χάτσικο με το σκύλο του που έμεινε δίπλα στη σορό
- Μητσοτάκης για το κύκλωμα στις Πολεοδομίες: “Η μάχη με τη διαφθορά δεν κερδίζεται με ευχολόγια – Δεν υπάρχουν άβατα, δεν υπάρχουν ανέγγιχτοι”
- Οι πρωταθλητές Ελλάδας τα «έσπασαν» στη Λιόλου – Η υποδοχή με το «Νοικιάστηκε», ο λουλουδοπόλεμος και ο dj Βεζένκοφ – Βίντεο
- Τραμπ: Την Κυριακή η υπογραφή της συμφωνίας με το Ιράν – Αμέσως μετά θα ανοίξουν τα Στενά του Ορμούζ
- Βίντεο: Η στιγμή που ο Ταϊρίκ Τζόουνς επιτίθεται με γροθιά στον Κέντρικ Ναν στα αποδυτήρια
- Θρίλερ στα Εξάρχεια: Νεκρός άνδρας από πυροβολισμούς στο δρόμο
- Η «Καθημερινή της Κυριακής»
- Πρωταθλητής Ελλάδας για 16η φορά ο Ολυμπιακός – 89-85 τον Παναθηναϊκό στον 5ο τελικό στο ΣΕΦ
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook