Ο Ανδρέας Ψυχάρης για τη συνάντηση του πατέρα του με τον Τσίπρα: «Ήταν τέσσερις, όχι μία – Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε διάφορα» (Ηχητικό)
Στην συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Σταύρο Ψυχάρη και τα όσα γράφει στην «Ιθάκη» μίλησε ο γιός του αείμνηστου εκδότη.
«Εγώ την ιστορία την ξέρω διαφορετικά, ο καθένας, ξέρετε, βάζει μια οπτική γωνία την οποία πιστεύει, έγιναν 4 συναντήσεις το 2014, όχι μία», δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔΑνδρέας Ψυχάρης, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Απέναντι Μικρόφωνα», με τον Σωτήρη Ξενάκη και τον Βασίλη Σκουρή, για τον Αλέξη Τσίπρα και την αναφορά στο βιβλίο του «Ιθάκη» στον πατέρα του, Σταύρο Ψυχάρη.
Ερωτηθείς, τι ζήτησε σε αυτές τις συναντήσεις ο Αλ. Τσίπρας, απάντησε: «Δεν είναι η ώρα να το πω αυτό», και στο σχόλιο: «Θα γράψετε βιβλίο και εσείς; Απάντησε: «Όταν βγω στη σύνταξη, είμαι μικρός ακόμα. Βιβλία γράφουν μόνο οι συνταξιούχοι ή οι συγγραφείς. Την ίδια ηλικία έχουμε με τον κ. Τσίπρα και θεωρώ ότι αν και έξυπνος έχει κάνει αρκετά λάθη και θεωρώ ότι η εταιρεία που προσέλαβε για να κάνει rebranding το έκανε όλο λάθος. Ας είχε προσλάβει εμένα πολύ καλύτερη δουλειά θα του έκανα.
Αυτή τη στιγμή έχει καταφέρει με το βιβλίο να εκνευρίσει, δεν νομίζω ότι κάποιος είναι ικανοποιημένος από αυτά που γράφει για αυτόν».
«Ένας πολιτικός, ένας ηγέτης κρίνεται από τις αποφάσεις και από τις επιλογές του ανάμεσα στις επιλογές είναι και οι συνεργάτες όταν όλοι σου οι συνεργάτες ήταν λάθος σημαίνει ότι έχεις κακό κριτήριο. Είναι πρόβλημα αυτό», πρόσθεσε.
Ερωτηθείς: «Δεν μπορεί να βελτιωθεί αυτό; Έπαθε και έμαθε», είπε: «Σαφέστατα, έμαθε πάνω στην τσέπη μας, έμαθε πάνω στην μεσαία τάξη την οποία βίασε…»
Για τις συναντήσεις του κ. Τσίπρα με τον Σ. Ψυχάρη, σχολίασε: «Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε πράγματα από τον πατέρα μου ζητούσε, δεν θέλω να αναφερθώ σε αυτά ακόμα γιατί ζητούσε διάφορα». Και ερωτηθείς αν έχει πει ανακρίβειες το βιβλίο του κ. Τσίπρα, τόνισε: «Πιστεύω πως είναι μια διαφορετική πραγματικότητα. Δηλαδή ο κ. Τσίπρας το ’14 ήταν αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης, θεσμικός αλλά με καμία ουσιαστική δύναμη πως θα μπορούσε ο πατέρας μου να του ζητήσει για τα δάνεια, για κάποια ρύθμιση που λέει όταν δεν είχε τη δύναμη να κάνει τίποτα και όταν πρωθυπουργός εκείνη την εποχή ήταν ο Αντ. Σαμαράς ο οποίος ήταν φίλος του για δεκαετίες».
Τέλος, ερωτηθείς αν θα αναλάμβανε την επικοινωνία του κ. Τσίπρα, είπε: «Γιατί όχι, επαγγελματίας είμαι. Να ακούει όμως. Το βιβλίο ήταν μεγάλο λάθος, δεν κάνεις έτσι rebranding. …Θεωρώ ότι το βιβλίο είναι πολύ λάθος καταρχάς βγάζει πως αυτός ήταν πολύ καλός και όλοι οι άλλοι τα κάνανε λάθος».
Ολες οι Ειδήσεις
- Όλοι οι άνθρωποι του προέδρου: Το επικοινωνιακό επιτελείο του κόμματος Τσίπρα – Επικεφαλής η Θεώνη Κουφονικολάκου
- Ο 4χρονος γιός του Αντετοκούνμπο, Μάβερικ Σάι, καρφώνει και ο μπαμπάς υπερηφανεύεται – Βίντεο
- Επίθεση με πυροβολισμούς σε κατάστημα κινητής τηλεφωνίας στο κέντρο της Αθήνας, καταδίωξη στον Κηφισό – Τρείς συλλήψεις, ο ένας είχε μαχαιρώσει επιχειρηματία στην Κηφισιά (βίντεο)
- Εξιχνιάστηκε διάρρηξη μαμούθ σε βίλα εφοπλιστή με λεία 45 ρολόγια αξίας πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ – Χιλιανοί κακοποιοί οι διαρρήκτες με αρχηγό Έλληνα φυλακισμένο
- ΕΡΤ3: «+άνθρωποι» με τον Γιάννη Δάρρα : «Η άλλη Aποκάλυψη» – Κυριακή, 31.05.2026, στις 20.30
- Γιώργος Κωνσταντίνου για τον εθισμό του στον τζόγο: Είναι ένα από τα χειρότερα πάθη, μίλησα γιατί κάποιος θα μπορούσε να βοηθηθεί (βίντεο)
- Κλέλια Ανδριολάτου: Νέες φωτογραφίες με μαγιό – Παιχνίδια με τον ήλιο και τη θάλασσα
- Το Pamestoixima.gr «ξαναχτυπά» με νέο challenge για το Παγκόσμιο (vid.) – Πόσοι πέρασαν το τεστ στο νέο επεισόδιο του «Τα Σπας»;
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook