Oι πιέσεις στο σύστημα υγείας, θα συνεχιστούν έως και δύο εβδομάδες, μετά την κάμψη του ιϊκού φορτίου, είπε.

Ο Στέλιος Πέτσας, αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και την Ευαγγελία Μπαλτατζή αναφερόμενος στην σημερινή εκκένωση του Ερυθρού Σταυρού τόνισε ότι δεν είναι ούτε παράξενο ούτε έκτακτο, είναι σχέδιο που είχε εκπονηθεί από τις αρχές της πανδημίας ανάλογα με τη φάση του επιδημιολογικού φορτίου και την κατάσταση του ΕΣΥ.

Ελπίζουμε με την κορύφωση του ιικού φορτίου – ίσως αυτή τη βδομάδα- να μπορέσουμε να πάμε σε καλύτερη κατάσταση, είπε, και πρόσθεσε ότι οι πιέσεις στο σύστημα υγείας, όπως έχει δείξει η εμπειρία, θα συνεχιστούν έως και δύο εβδομάδες, μετά την κάμψη του φορτίου.

Σχετικά με την κριτική που ασκείται στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της πανδημία, ο κ. Πέτσας δήλωσε ότι «δεν έχει χαθεί η μπάλα, είναι στα πόδια μας και την ορίζουμε, η κόπωση ξέρουμε ότι
είναι κακός σύμβουλος».

“Κάνω έκκληση σε όλους- πρόσθεσε – να τηρήσουμε τα μέτρα, όσο κουρασμένοι και εάν είναι, γιατί είναι ορατή μια καλύτερη εξέλιξη, λόγω των μαζικών εμβολιασμών. Από το Πάσχα και μετά θα είμαστε πολύ καλύτερα».

Απαντώντας στην ερώτηση ότι στις δημοσκοπήσεις έχει καταγράφει μείωση στην αποδοχή της κυβέρνησης σε ότι αφορά τους τους χειρισμούς της πανδημίας, ο κ. Πέτσας δήλωσε ότι η μάχη για την αντιμετώπισή της είναι μαραθώνιος και μπορεί να ήταν επιτυχής η πρώτη φάση, όμως στη συνέχεια η εξέλιξή της, έχει δημιουργήσει απώλεια εισοδημάτων, περιορισμούς στην καθημερινότητα ασυνήθιστους, είναι λογικό λοιπόν η αποδοχή να μειώνεται. «Είναι αναμενόμενο να συμβεί» κατέληξε.

Η διακυβέρνηση της χώρας, δήλωσε, σε μια τόσο ιδιαίτερη και κρίσιμη κατάσταση είναι δύσκολη, δεν είναι βόλτα στην παιδική χαρά. Στις αποφάσεις σταθμίζονται παράγοντες, όπως η αποδοχή των μέτρων και η άποψη της κοινής γνώμης, αλλά ποτέ στην κρίση του πρωθυπουργού δεν λειτούργησε κάτι άλλο, παρά μόνον η προστασία της δημοσίας υγείας και της ανθρώπινης ζωής και αυτό φαίνεται από τις αποφάσεις.

Ο κ. Πέτσας πρόσθεσε ότι πολλά επαγγέλματα είναι για μεγάλο χρονικά διάστημα ανενεργά, όπως η εστίαση, ο τουρισμός, που είναι σημαντικότατα για την οικονομία και την κοινωνία. «Κρατάμε το καμπανάκι που καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις και για τα μέτρα που λαμβάνουμε, αλλά και για την κόπωση της κοινωνίας. Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει για όσο χρειαστεί αυτούς που πλήττονται από την
πανδημία».

Νέος εκλογικός νόμος στους ΟΤΑ

Είναι προεκλογική δέσμευση που εκπληρώνεται και καταργεί την αποτυχημένη προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να οδηγήσει σε ακυβερνησία.

Φέρνουμε ξανά την κυβερνησιμότητα στους δήμους και την πενταετή θητεία. Με την λελογισμένη δε μείωση των δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων η λειτουργία των οργάνων θα είναι πιο ουσιαστική.

Ρυθμίσεις οφειλών στους ΟΤΑ

Η διάταξη προβλέπει την αποπληρωμή χρεών προς τους δήμους έως 100 δόσεις. Αφορά οφειλές από τον Φεβρουάριο του 20 έως τον Φεβρουάριο του 21, στις επόμενες μέρες θα λειτουργήσει η σχετική πλατφόρμα. Θα είμαστε ευέλικτοι εάν χρειαστεί παράταση.

Για τους σεισμόπληκτους Ελασσόνας

Το υπουργείο Εσωτερικών έχει ήδη αποδεσμεύσει το ποσό των 900 χιλιάδων ευρώ για τους τρεις δήμους και θα ακολουθήσει η πλήρης αποζημίωση των πληγέντων, μετά τα τεχνικά δελτία των δήμων. Τις επόμενες ημέρες θα καταβληθούν και οι αποζημιώσεις για την οικοσκευή.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook