Μαρία Καρυστιανού: Ανακοίνωσε τη δημιουργία νέου κόμματος: «Οργανώνεται πολύ γρήγορα, δεν είναι ξεκάθαρο αν θα ηγηθώ εγώ» (βίντεο)
«Δεν είναι ξεκάθαρο αν θα ηγηθώ εγώ του σχήματος. Ο λαός θα δείξει τον ηγέτη από όλες τις διαδικασίες, ακολουθώντας αυτό που λέει το μέσα του», ανέφερε, μιλώντας για πρώτη φορά ανοιχτά για τη δημιουργία νέου κόμματος.
Η Μαρία Καρυστιανού ανακοίνωσε και επίσημα τη δημιουργία κόμματος το οποίο θα κατέβει στις επόμενες εκλογές όποτε και αν γίνουν και με το οποίο θα είναι σίγουρα υποψήφια, χωρίς να είναι ξεκάθαρο αν θα είναι επικεφαλής, καθώς όπως είπε «ο λαός θα δείξει τον ηγέτη μέσα από διαδικασίες»
Ωστόσο έθεσε τις προϋποθέσεις για όσους θέλουν να ενταχθούν στο νέο κόμμα: Καθαρότητα, ο εθελοντισμός και η ακεραιότητα του χαρακτήρα είναι στα βασικά για εμάς. Δεν επιθυμούμε ανθρώπους με εμπλοκή σε πολιτικούς χώρους
Μιλώντας στο Kontra η Μαρία Καρυστιανού μίλησε για πρώτη φορά ανοιχτά για το νέο κόμμα σημειώνοντας ότι: «Η κοινωνική αφύπνιση έχει κινητοποιήσει τους Έλληνες σε Ελλάδα και εξωτερικό. Είναι συγκινητική η επιθυμία να συμβάλλουν σε αυτή την προσπάθεια. Έρχονται εντυπωσιακά βιογραφικά με κόσμο που θέλει να βοηθήσει και εθελοντικά»
Πρόσθεσε επίσης ότι «οργανώνεται πολύ γοργά αυτή η προσπάθεια».
«Δεν είναι ξεκάθαρο αν θα ηγηθώ εγώ του σχήματος. Ο λαός θα δείξει τον ηγέτη από όλες τις διαδικασίες, ακολουθώντας αυτό που λέει το μέσα του. Αυτό το κίνημα που ξεκίνησε αυθόρμητα και οδηγήθηκε εδώ και ο τελικός στόχος που είναι η κάθαρση της χώρας και είναι ανιδιοτελής.
«Η καθαρότητα, ο εθελοντισμός και η ακεραιότητα του χαρακτήρα είναι στα βασικά για εμάς» σημείωσε και συμπλήρωσε: «Αυτό το διάστημα υπάρχουν βήματα προς τα μπροστά» σημείωσε επίσης στη συνέντευξή της και ξεκαθάρισε ότι στα προαπαιτούμενα είναι η εμπειρία και η γνώση και όπως τόνισε με έμφαση δεν επιθυμούμε ανθρώπους με εμπλοκή σε πολιτικούς χώρους.
Αυτό το κίνημα, οι άνθρωποι που θα το αγκαλιάσουν θα δείξουν και τον ηγέτη τους. Για το όνομα του κόμματος δεν θα κάνω ανακοινώσεις, θα δείξει» είπε.
Αναφερόμενη στο πρόσωπο του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νικόλα Φαραντούρη είπε τα εξής: «Τον γνώρισα από κοντά, έχω μόνο θετικά να πω. Είναι γνώστης, ήταν θετικός στο να μας βοηθήσει να οργανώσουμε την εκδήλωση για το άρθρο 86. Χαίρομαι που υπάρχουν πολιτικοί που αγκαλιάζουν κινήσεις σαν και αυτή που έχει ως βασικό αίτημα την κάθαρση».
Για τις αντιρρήσεις που έχουν εκφράσει μέλη του συλλόγου των συγγενών θυμάτων, η κ. Καρυστιανού απάντησε: «Σέβομαι πάρα πολύ τη γνώμη των συγγενών, σε αυτά τα τρία χρόνια διαφωνώ με κάποια πράγματα που κάνουν κάποιοι, δεν το έχω πει όμως ποτέ δημόσια. Δε μου έχει ζητηθεί μέχρι σήμερα να παραιτηθώ από τον Σύλλογο, τον Μάρτιο τελειώνει η θητεία μου».
Ολες οι Ειδήσεις
- Μίνα Αρναούτη: Προσφεύγει στον Άρειο Πάγο για την αποζημίωση από το τροχαίο με τον Παντελή Παντελίδη – «Με κρίνουν από την εξωτερική μου εμφάνιση και όχι ως άνθρωπο» (βίντεο)
- Πρακτορείο Fars: Οι ΗΠΑ συμφώνησαν την τελευταία στιγμή το Ιράν να εισπράττει τέλη από το Ορμούζ
- BeWell Festival 2026 by Allwyn: Fitness, fun, 31.000 συμμετέχοντες και το απόλυτο challenge με δώρο ταξίδι στην Ιαπωνία
- Αλεξία Έβερτ εναντίον Σαμαρά για τα σενάρια νέου κόμματος: «Θα το θεωρήσω άλλη μια μη αποδεκτή έως αποκρουστική κίνηση»
- ΗΠΑ και Ιράν κατέληξαν σε συμφωνία για τον τερματισμό του πολέμου, καθώς ο Τραμπ λέει ότι το Στενό του Ορμούζ θα ανοίξει ξανά
- Φωτιά σε κατάστημα με ανταλλακτικά αυτοκινήτων στο Μενίδι – Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο – Mαύρος καπνός σκέπασε τα βόρεια προάστια (βίντεο)
- Επέστρεψε στο Happy Day η Τίνα Μεσσαροπούλου: Ο Γιώργος Μυλωνάκης είναι όρθιος, μιλάει κανονικά και κάνει τα πάντα (βίντεο)
- Μαριαλένα Ρουμελιώτη: Η συγκινητική εξομολόγηση για τη γέννηση του γιου της και το πρόβλημα υγείας
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook