«Δεχόμαστε καλή τη πίστει να πραγματοποιηθούν δυο συναντήσεις την Τρίτη», διαμηνύουν κυβερνητικά στελέχη.

Θετική είναι η απάντηση της κυβέρνησης στο αίτημα των αγροτών να πραγματοποιηθούν δύο ξεχωριστές συναντήσεις με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου την Τρίτη.

«Η πρόθεση της κυβέρνησης ήταν να γίνει μια συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, ωστόσο επειδή οι εκπρόσωποι των διαφόρων μπλόκων δεν μπορούν να συμφωνήσουν σε κοινή εκπροσώπηση, δεχόμαστε καλή τη πίστει να πραγματοποιηθούν δυο συναντήσεις την Τρίτη», διαμηνύουν κυβερνητικά στελέχη.

Τονίζουν ότι «στο πλαίσιο αυτό, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ζήτησε από τους εκπροσώπους των μπλόκων να του δοθούν δύο συνθέσεις μέχρι 20 ατόμα η κάθε μία για συνάντηση με τον Πρωθυπουργό».

«Για τις λεπτομέρειες και τις ακριβείς ώρες των συναντήσεων θα ενημερωθείτε, όταν οριστικοποιηθούν», καταλήγουν.

Υπενθυμίζεται πως τα μέλη της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, που συνεδρίασαν χθες στη Νικαια της Λάρισας, είχαν ζητήσει να υπάρξουν δύο επιτροπές για δύο διαδοχικές συναντήσεις με το πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Αίτημά τους ήταν η πρώτη επιτροπή να περιλαμβάνει μόνο αγρότες και να αριθμεί 25 ατομα από τα 57 μπλόκα και η δεύτερη να είναι 10 άτομα και να περιλαμβάνει κτηνοτροφους, μελισσοκόμους και αλιείς.

Μαρινάκης: Αναζητούμε τη χρυσή τομή με τους αγρότες
Σταθερή στη θέση της για διάλογο με τους αγρότες παραμένει η κυβέρνηση, όπως επανέλαβε ο Παύλος Μαρινάκης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News, αναφερόμενος στις πρόσφατες αγροτικές κινητοποιήσεις. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως η κυβέρνηση δεν μετακινήθηκε από τη θέση της για διάλογο, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν ήταν διατεθειμένη να υπερβεί τα οικονομικά όρια της χώρας. «Οποιοδήποτε επιπλέον μέτρο για τους αγρότες θα έπρεπε να καλυφθεί μέσω αυξημένων φόρων, κάτι που δεν συνάδει με τη δέσμευση της κυβέρνησης για μείωση της φορολογίας και ενίσχυση του εισοδήματος των πολιτών», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε πως ο διάλογος δεν μπορούσε να διεξαχθεί όσο οι πολίτες ταλαιπωρούνταν από τις κινητοποιήσεις. «Πιο σημαντικό από το διάλογο είναι ότι αυτός θα πραγματοποιηθεί με τις απαραίτητες προϋποθέσεις», επισήμανε ο κ. Μαρινάκης, εξηγώντας πως τα περιθώρια για νέα μέτρα είναι ανύπαρκτα.

Αυτό, όπως είπε, οφείλεται αφενός στη δέσμευση της χώρας έναντι των οροφών δαπανών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αφετέρου στην ανάγκη στήριξης όλων των επαγγελματικών ομάδων, χωρίς διακρίσεις. «Δεν αναζητούμε νικητές και ηττημένους στη δημόσια αντιπαράθεση. Στόχος μας είναι η χρυσή τομή που θα επιτρέψει στους αγρότες να συνεχίσουν την παραγωγή με αξιοπρέπεια, χωρίς παράλληλα να επιβαρύνονται οι υπόλοιποι πολίτες», πρόσθεσε.

Ο κ. Μαρινάκης αναγνώρισε ως δικαιολογημένα τα παράπονα των πολιτών που επλήγησαν από τις κινητοποιήσεις, σημειώνοντας πως «πολλοί συμπολίτες μας ταλαιπωρήθηκαν για περίπου ένα μήνα, χωρίς να φέρουν ευθύνη. Οφείλουμε να τους κοιτάξουμε στα μάτια και να ζητήσουμε συγγνώμη».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook