Τι εκτίμησε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στη χθεσινή επιτυχή έκδοση ομολόγων 30ετούς διάρκειας

Οι διεθνείς επενδυτές και δανειστές πιστεύουν στην μακροπρόθεσμη προοπτική της χώρας, εκτίμησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης σε διαδικτυακή τελετή υπογραφής συμφωνίας χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, αναφερόμενος στη χθεσινή επιτυχή έκδοση ομολόγων 30ετούς διάρκειας.

Η συμφωνία χρηματοδότησης, ύψους 875 εκατ. ευρώ, αφορά την επιτάχυνση της υλοποίησης του προγράμματος ενεργειακής απόδοσης “Ηλέκτρα” για την αναβάθμιση δημόσιων κτιρίων και του προγράμματος βιώσιμων αστικών επενδύσεων “Αντώνης Τρίτσης”.

«Καθώς βλέπουμε το τέλος της πανδημίας με την αύξηση των εμβολιασμών, είναι σημαντικό να σχεδιάσουμε το μέλλον», τόνισε ο πρωθυπουργός σημειώνοντας ότι οι δύο τομείς στους οποίους θα κατευθυνθούν οι χρηματοδοτήσεις της ΕΤΕπ, δηλαδή η ενεργειακή απόδοση και η υποστήριξη βιώσιμων επενδύσεων στους Δήμους, εντάσσονται στο μακροπρόθεσμο αναπτυξιακό πλάνο της κυβέρνησης.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε επίσης στο σχέδιο για τις χρηματοδοτήσεις του Ταμείου Ανάκαμψης που υπέβαλε η Ελλάδα με πολύ θετική ανταπόκριση από την ΕΕ ενώ υπογράμμισε πως θα υπάρξουν ευκαιρίες και περαιτέρω συνεργασία με την ΕΤΕπ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook