Σχεδόν 13 συναθροίσεις την ημέρα πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες 50 ημέρες σύμφωνα με στοιχεία που επικαλέστηκε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στην Ολομέλεια της Βουλής.

«Από τις 632 διαδηλώσεις οι μισές έγιναν για τον Κουφοντίνα. Κάποιοι τις αγκάλιασαν και τις ονόμασαν κίνημα και αυτό είναι ανευθυνότητα. Είναι ιερόσυλο να μπερδεύεις το κίνημα με ένα λούμπεν τραμπικού τύπου εξτρεμισμό» είπε χαρακτηριστικά.

«Είναι απογείωση βίας ότι σε όλη την Ελλάδα σε 50 ημέρες έγιναν 632 συναθροίσεις και από όλες αυτές μόνο σε 25 υπήρξαν επεισόδια; Έχουμε κλιμακούμενη βία; Οι 189 έγιναν στην Αθήνα και μόνο σε 19 έκλεισαν δρόμοι και μόνο σε 14 έγιναν επεισόδια. Δεν πετάω αριθμούς στο κεφάλι αλλά βάζω τα στοιχεία για μια ψύχραιμη συζήτηση» ανέφερε ο κ. Χρυσοχοϊδης και συμπλήρωσε:

«Σε ένα έτος η αστυνομία πραγματοποίησε 12 εκατομ. ελέγχους για την πανδημία. Πόσα επεισόδια έγιναν; Να έγιναν δέκα; Εγώ σας λέω ότι έγιναν εκατό. Μοιάζει αυτό με κλιμακούμενη καταστολή; Ας σεβαστούμε τις λέξεις. Την περίοδο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου έγιναν 72 χιλ έλεγχοι σε εργασιακούς χώρους. Ας μην μαυρίζουμε την πραγματικότητα».

Απαντώντας στις κατηγορίες για αστυνομική βία, κάλεσε την αντιπολίτευση να «δει τι συμβαίνει στην ΕΕ»:

«Στην Ελλάδα έχουμε τα ηπιότερα μέσα καταστολής. Δεν έχουμε πλαστικές σφαίρες, αστυνομικούς σκύλους άλογα κ.α. Εχομε τα λιγότερα μέτρα καταστολής στην Ευρώπη και τα λιγότερα περιστατικά αυθαιρεσίας. Βλέπουμε σε Γερμανία, Γαλλία, Βέλγιο Ολλανδία βίαιες καταστάσεις. Ας πάψουμε για μικρούς λόγους να βάζουμε μεγάλες τρικλοποδιές στην φήμη της χώρας μας».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook