Με δηκτικό τρόπο σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τα όσα είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνης Γεωργιάδης, για τις συνεχείς οχλήσεις των εισπρακτικών εταιρειών σε σχετική επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Νάντιας Γιαννακοπούλου.

Η Ν. Γιαννακοπούλου ανέφερε πως «με ευρωπαϊκή βούλα, με ευρωπαϊκή νότα, πλέον οι Ευρωπαίοι πολίτες και οι Έλληνες πολίτες βρίσκονται απολύτως στο έλεος των τραπεζών, των funds των εισπρακτικών, ακόμα κι αν βρισκόμαστε σε μία τόσο πρωτόγνωρη, αδιανόητη οικονομική κατάσταση».

«Καλωσορίζουμε τον κ. Γεωργιάδη στη νομιμότητα. Μιας και “τα χρέη είναι για να πληρώνονται”, όπως τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, περιμένουμε να ξεπληρώσει ο ίδιος τα δάνειά άνω του μισού εκατομμυρίου, το κόμμα του τα δανεικά και αγύριστα άνω των 200 εκατ. ευρώ και ο πρωθυπουργός του τα δανεικά και αγύριστα του Κήρυκα Χανίων», σχολιάζει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Αλλά στην περίπτωσή τους, μάλλον δεν τους κουρελιάζουν τα νεύρα οι εισπρακτικές εν μέσω πανδημίας, αβεβαιότητας και ανεργίας, όπως στους απλούς πολίτες», προσθέτει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Να συμπεριφέρονται με «αξιοπρέπεια και σεβασμό στις τηλεφωνικές επικοινωνίες τους με οφειλέτες» κάλεσε τις εισπρακτικές εταιρείες ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, τονίζοντας πως σε αντίθετες συμπεριφορές προβλέπονται πολύ αυστηρές ποινές που ήδη έχουν επιβληθεί τους τελευταίους μήνες.

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως «υπάρχει σύσταση και οι διαχειριστικές εταιρείες και οι τράπεζες είναι υποχρεωμένες όταν οι οφειλέτες δηλώνουν αδυναμία αποπληρωμής, να τους προσφέρουν εναλλακτικές λύσεις πληρωμών με προγράμματα μειωμένης δόσης, ακόμα και κάτω από το 50%, ακόμα και κάτω από το 60%, ακόμα και κάτω από το 70% της δόσης για τα επόμενα δύο με τρία χρόνια, έτσι ώστε να προλάβουμε να αποκαταστήσουμε τη λειτουργία της οικονομίας και μετά να μπορέσει να ξαναμπεί ο ρυθμός πληρωμής στο κανονικό επίπεδο που ήταν πριν από την πανδημία».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook