Δημοσκόπηση GPO: Μπροστά η ΝΔ με διαφορά 14,1 μονάδων από το ΠΑΣΟΚ – Αυτοδύναμη κυβέρνηση θέλει το 51,7%
Η ΝΔ ενισχύει τα ποσοστά της κατά 1,8% σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση του Ιανουαρίου και το ΠΑΣΟΚ κατά 1,4%. Ανοδικά κατά 1,3% κινείται και το ΚΚΕ ενώ υποχωρούν τα ποσοστά της Ελληνικής Λύσης, της Πλεύσης Ελευθερίας και του ΣΥΡΙΖΑ.
Την άνοδο της ΝΔ λόγω των κυβερνητικών κινήσεων με την αποστολή στην Κύπρο των φρεγατών και των F-16 καταγράφει η Δημοσκόπηση της GPO για το Star. Το ενδιαφέρον της έρευνας είναι ότι πάνω από ένας στους δύο ψηφοφόρους – το 51,7% – δηλώνει ότι θέλει αυτοδύναμη κυβέρνηση ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστούν επαναλαμβανόμενες εκλογές. Σημειώνεται ότι στην προηγούμενη μέτρηση της εταιρείας, στα τέλη Ιανουαρίου, το 47% δήλωνε υπέρ της αυτοδυναμίας, ενω΄το 48,8% ήθελε κυβέρνηση συνεργασίας.
Αναλυτικά:
Στο ερώτημα για την πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει 26,3% και ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ στη δεύτερη θέση με 12,2%. Στη συνέχεια, η Ελληνική Λύση λαμβάνει 8,9%, το ΚΚΕ 8,1%, η Πλεύση Ελευθερία 7%, η Φωνή Λογικής 2,3% όπως και η «Νίκη», 1,9% η Νέα Αριστερά, 1,9% το ΜέΡΑ25. Οι αναποφάσιστοι ανέρχονται στο 16,2%.
Το 31,2% των ερωτηθέντων θα ήθελε μετά τις επόμενες εκλογές να συνεχίσουν να κυβερνούν η ΝΔ και ο Κ. Μητσοτάκης, ενώ το 64,8% θα ήθελε να εκλεγεί μια άλλη κυβέρνηση.
Η πλειοψηφία, 51,7% των ερωτηθέντων, προτιμά αυτοδύναμη κυβέρνηση ακόμη κι αν χρειαστεί επανάληψη των εκλογών ενώ το 44,9% προτιμά κυβέρνηση συνεργασίας. .
Πάνω από 9 στους 10 ανησυχούν για τις οικονομικές επιπτώσεις του πολέμου.
Το 56,6% των ερωτηθέντων κρίνει αρνητικά τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για τις περιορίσει, σε αντίθεση με το 39,6% που τα αξιολογεί θετικά.
Μόνο το 14% πιστεύει ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού καλύπτει τις αυξήσεις από τον πληθωρισμό, ενώ το 84,3% θεωρεί ότι δεν τις καλύπτει.
Το 64,7% θεωρεί ότι η Πολιτεία δεν έχει εξασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή της δίκης των Τεμπών, ενώ το 77,9% αξιολογεί ως πολύ και αρκετά σημαντικό το ζήτημα των υποκλοπών.
Για το κόμμα της Μ.Καρυστιανού, το 6,3% δηλώνει ότι είναι πολύ πιθανό να το ψηφίσει και 11,5% αρκετά πιθανό.
Για το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα, το 6,5% δηλώνει ότι είναι πολύ πιθανό να το ψηφίσει και 10,9% αρκετά πιθανό.
Ολες οι Ειδήσεις
- Μαρινάκης για εμπρησμούς στα σπίτια στελεχών ΝΔ: Δολοφονικές οι επιθέσεις – Για τις ιδέες τους ήθελαν μέχρι και να τους σκοτώσουν
- Θεσσαλονίκη: Επιθέσεις με γκαζάκια σε σπίτια τριών στελεχών της ΝΔ – 5 τραυματίες,μία γυναίκα διασωληνωμένη κι άλλη μια με σοβαρά εγκαύματα
- Θεσσαλονίκη – Φωτιά στο Ωραιόκαστρο: Εντοπίστηκε και δεύτερη σορός – Φόβοι ότι ανήκει στο 12χρονο παιδί που ο πατέρας του κάηκε – Mε εγκαύματα νοσηλεύεται η μητέρα (βίντεο)
- Σάκης Τανιμανίδης για τα γενέθλια της Χριστίνας Μπόμπα: «Τα πρώτα γενέθλια που είμαστε χώρια» – Η έκπληξη που της έκανε – Φωτογραφίες&βίντεο
- Δημοσκόπηση MARC: Στο 30,5% η ΝΔ στο 16,5% η ΕΛΑΣ του Τσίπρα, ισοψηφούν ΠΑΣΟΚ – Καρυστιανού στην τρίτη θέση
- Γιώργος Λιάγκας κατά Ιωάννας Τούνη: “Ο πετυχημένος πρέπει να βγαίνει και να λέει γεια σας, είμαι πετυχημένος, ουάου, φτωχάντζες, βγάζω λεφτά;” (Βίντεο)
- Εμμανουήλ Καραλής: H ανάρτησή του από την ορκωμοσία του ως αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού
- Θεσσαλονίκη – Φωτιά στο Ωραιόκαστρο: Αγνοείται το 12χρονο παιδί του άνδρα που βρέθηκε νεκρός και της γυναίκας που σώθηκε με εγκαύματα
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook