ΟΠΕΚΕΠΕ: Παραιτήθηκαν οι Κώστας Σκρέκας, γραμματέας της ΝΔ και Νότης Μηταράκης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος
Ραγδαίες εξελίξεις στο κυβερνητικό στρατόπεδο μετά τη διαβίβαση στη Βουλή των δικογραφιών Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για τον ΟΠΕΚΕΠΕ και την εμπλοκή πολιτικών προσώπων.
Χιονοστιβάδα παραιτήσεων έφεραν οι δικογραφίες για τον ΟΠΕΚΕ που διαβιβάστηκαν στη Βουλή και ζητείται η άρση ασυλίας 11 εν ενεργεία βουλευτές , πρώην υπουργού και υφυπουργού Αγροτικής Aνάπτυξης.
Πριν λίγη ώρα έγιναν άλλες δύο παραιτήσεις, που αναφέρονται στα έγγραφα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για τον ΟΠΕΚΕΠΕ αυτές του Κώστα Σκρέκα από τη θέση του γραμματέα της ΝΔ και του Νότη Μηταράκη από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ.
Μέχρι το συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος θα είναι γραμματέας, ο γραμματέας Οργανωτικού του κόμματος Στέλιος Κονταξάκης.
Ο νέος γραμματέας της ΝΔ θα εκλεγεί στο συνέδριο, που είναι προγραμματισμένο για τον Μάιο.
Οι επίσημες ανακοινώσεις για τη νέα σύνθεση των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων της Νέας Δημοκρατίας, μετά και την υπουργοποίηση του Μακάριου Λαζαρίδη, αναμένεται να δημοσιοποιηθούν τη Μεγάλη Δευτέρα.
Για τον Κώστα Σκρέκα, σύμφωνα με πληροφορίες στη δικογραφία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για τον ΟΠΕΚΕΠΕ υπάρχει απευθείας συνομιλία με τον κ. Μελά κατά τα την οποία ο βουλευτής ενημερώνεται ότι αυτό που ζητά είναι παράτυπο και πως το σύστημα ηλεκτρονικής υποδοχής των αιτημάτων έχει κλείσει καθώς παρήλθε η σχετική προθεσμία. Ωστόσο ο βουλευτής επιμένει να εξυπηρετηθεί. Από την πλευρά του ο κ. Μέλας φέρεται να λέει ότι θα παρακάμψει το ηλεκτρονικό σύστημα και θα το “κάνει χεράτα” με τον κ. Σκρέκα να του δίνει τα εύσημα. Αμέσως μετά ο τότε πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ καλεί υφιστάμενο του και του δίνει τις σχετικές κατευθύνσεις για την ικανοποίηση του αιτήματος σημειώνοντας πως πρέπει οπωσδήποτε να γίνει καθώς έχουν ζητήσει και οι ίδιοι άλλο “ρουσφέτι” από τον Σκρέκα.
Νωρίτερα την παραίτησή τους υπέβαλαν κατά πληροφορίες οι υπουργοί Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Κεφαλογιάννης, Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Τσιάρας, και ο υφυπουργός Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος τα ονόματα των οποίων περιλαμβάνονται στη μια από τις δύο δικογραφίες που έφτασαν στη Βουλή για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ ενώ απομακρύνεται και ο Χρήστος Κέλλας. Κατά τις ίδιες πληροφορίες υπήρξε επικοινωνία του Μεγάρου Μαξίμου με τους κ.κ. Κεφαλογιάννη, Τσιάρα και Βαρτζόπουλου.
Ολες οι Ειδήσεις
- Τραμπ: Υπό αμερικανική επιτήρηση πλοίο με ιρανική σημαία που επιχείρησε να σπάσει τον αποκλεισμό των ΗΠΑ – Ανοίξαμε μια τρύπα στο μηχανοστάσιο
- Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 0-2: Ζωντανός στο κυνήγι της ΑΕΚ με εύκολο διπλό στη Λεωφόρο
- Μαρία Κορινθίου- Γιώργος Καραθανάσης: Νέες φωτογραφίες &βίντεο από το ταξίδι τους στη Σκωτία
- Φαίη Σκορδά – Γιώργος Λιάγκας: Γιορτάζουν τα 15α γενέθλια του γιου τους, Γιάννη
- Ιράν: Απορρίπτει τον δεύτερο γύρο συνομιλιών με τις ΗΠΑ – Χαρακτηρίζει «υπερβολικές τις απαιτήσεις της Ουάσινγκτον»
- ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 3-0: Τον διέλυσε και φουλάρει για το πρωτάθλημα
- Νατάσα Μποφίλιου: Η έκπληξη των φίλων της για τα 43α γενέθλιά της – Φωτογραφίες & βίντεο
- Χολαργός: Συνελήφθη 46χρονος για παιδική πορνογραφία, οργάνωνε εκδρομές με ποδήλατα για ανηλίκους
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook