Συνέντευξη του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νάσου Ηλιόπουλου, στην εφημερίδα «Θεσσαλία».

«Ήταν απολύτως εφικτό να αποφύγουμε την τραγωδία που ζούμε» εάν η κυβέρνηση της ΝΔ δεν επεδείκνυε «εγκληματική αδράνεια», τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Θεσσαλία».

«Επί ένα χρόνο η κυβέρνηση σχεδόν κάθε μήνα διαβεβαιώνει τους πολίτες ότι έχουμε τελειώσει με την πανδημία», σημειώνει, υπογραμμίζοντας ότι αυτή η τακτική πέρα από «εμπόριο ελπίδας», οδηγεί την κυβέρνηση να μην παίρνει μέτρα ουσιαστικής ενίσχυσης της δημόσιας υγείας. «Επί ένα χρόνο», επισημαίνει ο Νάσος Ηλιόπουλος, «ο ΣΥΡΙΖΑ φωνάζει: δώστε δωρεάν τεστ στους πολίτες, διενεργήστε ελέγχους στους χώρους εργασίας, επιτάξτε ιδιωτικές ΜΕΘ για να μην πεθαίνει ο κόσμος στους διαδρόμους των νοσοκομείων, αυξήστε τα δρομολόγια ΜΜΜ, βάλτε λιγότερα παιδιά στις τάξεις». Όμως «δεν γίνεται τίποτα απ’ όλα αυτά», προσθέτει.

Ακόμα, απαντά στην κριτική της ΝΔ ότι η έξαρση της πανδημίας οφείλεται στις πορείες, λέγοντας ότι η κυβέρνηση προσπαθεί έτσι «να αποφύγει τις ευθύνες της». «Οι επιστημονικές μελέτες από μια σειρά χωρών», αναφέρει, «δείχνουν ότι τα κρίσιμα είναι οι χώροι εργασίας και τα μέσα μεταφοράς, συνολικότερα οι κλειστοί χώροι, όχι οι δημοκρατικές διαμαρτυρίες πολιτών που φοράνε τη μάσκα τους σε ανοιχτούς χώρους». «Η κυβερνητική πολιτική δημιουργεί την ένταση και κινητοποιεί τους πολίτες», υπογραμμίζει ο Νάσος Ηλιόπουλος, στηλιτεύοντας επίσης τις συνεχείς παραβιάσεις των μέτρων στις οποίες επιδίδεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τα κυβερνητικά στελέχη.

Αναφερθείς στις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας, επισημαίνει ότι «η κυβέρνηση υλοποιεί πολιτικές που είναι μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης». «Καταργούν εργασιακά δικαιώματα, νομοθετούν την απλήρωτη εργασία και διαλύουν την επιθεώρηση εργασίας», σημειώνει. «Αρνούνται δογματικά να στηρίξουν αυτοαπασχολούμενους και τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις», προσθέτει ο Νάσος Ηλιόπουλος, λέγοντας ότι «η κυβέρνηση ένα χρόνο τώρα δεν έχει πει κουβέντα για το ιδιωτικό χρέος αφήνοντάς το να εκτινάσσεται ανεξέλεγκτα».

«Η Ελλάδα σε αυτή την κρίσιμη στιγμή έχει έναν πρωθυπουργό που δεν βρίσκεται δίπλα στους πολίτες, ζει μια ζωή μακριά από την πραγματικότητα», τονίζει και καταλήγει πως «στην χώρα της ατομικής ευθύνης ο μοναδικός που δεν φταίει για τίποτα είναι ο κ. Μητσοτάκης».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook