Χάρης Δούκας: Επιμένει για διάλογο και συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με ΕΛΑΣ στις εκλογές (Βίντεο)
Η νέα δήλωση του δημάρχου Αθηναίων Ο Χάρης Δούκας επιμένει στη συνεργασία ΠΑΣΟΚ με ΕΛΑΣ, με νέα τοποθέτηση λίγες ώρες μετά τη χθεσινή, που "άναψε" φωτιές στη Χαριλάου Τρικούπη
Επιμένει ο Χάρης Δούκας στον προγραμματικό διάλογο με στόχο την προοδευτική κυβέρνηση μετά από τις εκλογές, αφού με νέα δήλωσή του θυμίζει την απόφαση του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ με το «όχι» στο σενάριο μετεκλογικής συνεργασίας με τη ΝΔ. Με τον τρόπο αυτό, ο δήμαρχος Αθηναίων λέει επί της ουσίας «ναι» στον διάλογο στον Αλέξη Τσίπρα και το κόμμα ΕΛ.Α.Σ. για συνεργασία των δύο κομμάτων μετά τις εκλογές.
Δούκας: Επιμένει για διάλογο και συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με ΕΛΑΣ στις εκλογές
Λίγες ώρες μετά τη χθεσινή του τοποθέτηση, που “άναψε” φωτιές στη Χαριλάου Τρικούπη, ο Χάρης Δούκας στη νέα του δήλωση δεν επαναλαμβάνει την αναφορά του για το ποιος θα ηγηθεί μιας πιθανής συνεργασίας με την ΕΛ.Α.Σ.
Πιο συγκεκριμένα αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook:
«Θέσεις που σταθερά υποστηρίζω:
-Σεβασμός στην αυτόνομη πορεία του ΠΑΣΟΚ.
-Υποστήριξη της απόφασης του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, στην οποία υπήρξα και βασικός εισηγητής, για απόρριψη κάθε μορφής και σεναρίου συνεργασίας με τη ΝΔ.
-Στήριξη της απόφασης του Συνεδρίου για προοδευτική διακυβέρνηση.
Ας τα κάνουμε πράξη. Δίνοντας τη μάχη των εκλογών για το ΠΑΣΟΚ και ανοίγοντας διαύλους επικοινωνίας με τις προοδευτικές δυνάμεις για προγραμματικές συγκλίσεις. Αυτός είναι ο δρόμος για την αλλαγή πολιτικών και την Πολιτική Αλλαγή».
“Άναψε” φωτιές στη Χαριλάου Τρικούπη
Τη στιγμή που η Χαριλάου Τρικούπη έχει υιοθετήσει «σκληρή» γραμμή απέναντι στον πρώην πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο δήμαρχος Αθηναίων και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος, Χάρς Δούκας κινείται σε άλλη γραμμή, προκαλώντας εσωκομματικό «πονοκέφαλο» στο ΠΑΣΟΚ η προτροπή του για συνεργασία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με το κόμμα ΕΛΑΣ, έχοντας απώτερο σκοπό τη νίκη στις επόμενες εκλογές.
Ο Χάρης Δούκας μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο», ξεκαθάρισε ότι ο διάλογος μεταξύ των δύο προοδευτικών πόλων δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αποκλειστεί, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο οφέλους της ΝΔ από τον κατακερματισμό των δυνάμεων της αντιπολίτευσης. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, δεν πρέπει να αποκλείεται ο διάλογος, καθώς ο πραγματικός αντίπαλος είναι η Νέα Δημοκρατία. Σε διαφορετική περίπτωση, το αίτημα για πολιτική αλλαγή θολώνει, ο κόσμος μπερδεύεται και η πολυδιάσπαση που δημιουργείται καταλήγει να είναι ένα ανέλπιστο δώρο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Ερωτηθείς μάλιστα για το ενδεχόμενο κοινής καθόδου με ενιαίο ψηφοδέλτιο σε μια επόμενη εκλογική αναμέτρηση, ο κ. Δούκας απέφυγε να το αποκλείσει. Παρότι αναγνώρισε την απόφαση του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ για αυτόνομη πορεία, έσπευσε να συμπληρώσει ότι η αυτονομία δεν πρέπει να μεταφράζεται ως απομόνωση, περιχαράκωση ή αποκλεισμός των υπολοίπων δυνάμεων. Αντίθετα, τόνισε πως εάν το άθροισμα των ποσοστών των δύο κομμάτων μπορεί να δημιουργήσει συνθήκες κυβερνητικής ανατροπής, επιβάλλεται να έχει προηγηθεί συζήτηση για τα προγράμματα, τις συγκλίσεις και τις διαφωνίες τους.
Η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ την Τετάρτη (3/6) θα αποδειχθεί κρίσιμη, αφού οι κορυφαίοι του κόμματος καλούνται να καταθέσουν τις απόψεις τους και να λάβουν αποφάσεις για την στρατηγική που θα ακολουθήσουν οδεύοντας προς τις εκλογές.
Ολες οι Ειδήσεις
- Γιώργος Μαζωνάκης: H μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού ερμήνευσε τραγούδια του στη Θεσσαλονίκη (βίντεο)
- «Χωριάτικο»: Ποινικές διώξεις για εννέα κακουργήματα και δύο πλημμελήματα σε βάρος των 59 συλληφθέντων για φοροδιαφυγή 100 εκατ. ευρώ
- Σκάνδαλο στο μπάσκετ: Προφυλακίστηκε ο Κορομηλάς, σε κατ’ οίκον περιορισμό με βραχιολάκι Τσαρούχα και Πηλοΐδης
- Μαρία Αντωνά κατά Ζήνας Κουτσελίνη για το «μίνι»: «Με ενοχλεί η ευκολία με την οποία μια γυναίκα επιχειρεί να υποτιμήσει μια άλλη»
- «Αγόρασα την πρώτη μου HERMES», λέει περιχαρής η Ιωάννα Τούνη για την πανάκριβη τσάντα που απέκτησε (βίντεο)
- Κοινή δήλωση Ελλάδας, ΕΕ, Αιγύπτου, Κύπρου, Μπαχρέιν, Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στον ΟΗΕ για το τουρκολιβυκό μνημόνιο: Άκυρο, ανυπόστατο, αντίκειται στο Διεθνές Δίκαιο
- ALL IN: Καλεσμένοι ο Γιάννης Στάνκογλου και ο Ησαΐας Ματιάμπα – Δείτε το τρέϊλερ
- Νέο τραγούδι-έκπληξη από τη Μαρία Κίου!
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook