Ο κ. Φίλης, στη διάρκεια της συζήτησης επικαλέστηκε πανελλαδική έρευνα σύμφωνα με την οποία το 42% των μαθητών δεν είχαν υπολογιστή κι ο ένας στους τρεις παρακολουθούσε τα μαθήματα μέσω τηλεφώνου.

«Διαστρέφετε την πραγματικότητα με ανυπόστατα νούμερα που πετάτε στον αέρα για την τηλεκπαίδευση, όταν βοά η εκπαιδευτική κοινότητα για τα προβλήματα».

Τα παραπάνω δήλωσε ο Νίκος Φίλης, απευθυνόμενος στην υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης που είχε καταθέσει ο ίδιος και 54 ακόμα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Η επίκαιρη ερώτηση έχει θέμα: «Σχεδόν ένα χρόνο από τη λειτουργία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης το υπουργείο Παιδείας αποτυγχάνει να εξασφαλίσει την πρόσβαση όλων των μαθητών στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση και δεν έχει εκπονήσει μελέτη για τα μαθησιακά αποτελέσματα»

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο κ. Φίλης επικαλέστηκε πανελλαδική έρευνα που έγινε με ευθύνη καθηγητών του ΑΠΘ και δημοσιεύτηκε στον Τύπο, σύμφωνα με την οποία «η τηλεκπαίδευση έμεινε μετεξεταστέα» αφού το 42% των μαθητών δεν είχαν υπολογιστή κι ο ένας στους τρεις τους παρακολουθούσε τα μαθήματα μέσω του κινητού τηλεφώνου. Ως αποτέλεσμα, οι 8 στους 10 δήλωσαν «λίγο» ή «καθόλου» ευχαριστημένοι. Την ίδια ώρα, οι καθηγητές στην πλειοψηφία τους υποχρεώθηκαν να «αυτο-επιμορφωθούν», ενώ απέκτησαν με ατομική δαπάνη τα αναγκαία μέσα για να κάνουν τη δουλειά τους.

Παράλληλα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για αδιαφορία του Υπουργείου για το έγγραφο του Συνηγόρου του Παιδιού από τον περασμένο Ιούλιο, σχετικά με τη διόγκωση των ανισοτήτων στη διάρκεια της τηλεκπαίδευσης και άλλα προβλήματα στην υγεία και στον ψυχισμό των παιδιών. Επισήμανε ότι ολοκληρώνεται η δεύτερη χρονιά τηλεκπαίδευσης χωρίς καμία ουσιαστική υποστήριξη των οικονομικά αδύναμων μαθητών. Ο πρωθυπουργός είχε δεσμευτεί στις 15 Δεκεμβρίου στη Βουλή ότι «θα επιταχυνθεί η προμήθεια των λάπτοπ ώστε να διανεμηθούν μέσα στον Ιανουάριο». Δυο μήνες μετά, η διανομή βρίσκεται ακόμα στα «θα», αφού στην καλύτερη περίπτωση οι μαθητές θα πάρουν στα χέρια τους ένα τάμπλετ στο τέλος της σχολικής χρονιάς.

Σύμφωνα με τον κ. Φίλη, τα ειδικά σχολεία λειτουργούν από την αρχή της σχολικής χρονιάς χωρίς κανένα πρόσθετο μέτρο προστασίας των εκπαιδευτικών και των μαθητών, ενώ οι εμβολιασμοί -παρά τις ψευδείς και παραπλανητικές εξαγγελίες του υπουργείου- ξεκινούν στα μέσα Απριλίου και θα ολοκληρωθούν, το πιθανότερο, με το τέλος της χρονιάς.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook