Ξενογιαννακοπούλου: Αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ για την ΕΛΑΣ – «Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι θα υπάρξει ψηφοδέλτιο του κόμματος απέναντι στον Τσίπρα»
«Η πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα και η συγκρότηση της ΕΛΑΣ δημιουργούν διέξοδο και ελπίδα στον προοδευτικό και αριστερό κόσμο, ανοίγουν την προοπτική μίας προοδευτικής διακυβέρνησης», αναφέρει στη δήλωση της το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Παραιτήθηκε η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου από τον ΣΥΡΙΖΑ όπως ανακοίνωσε η ίδια στη δήλωσή της. Η κ.Ξενογιαννακοπούλου η οποία δεν είχε εκλεγεί βουλευτής, […]
«Η πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα και η συγκρότηση της ΕΛΑΣ δημιουργούν διέξοδο και ελπίδα στον προοδευτικό και αριστερό κόσμο, ανοίγουν την προοπτική μίας προοδευτικής διακυβέρνησης», αναφέρει στη δήλωση της το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ
Παραιτήθηκε η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου από τον ΣΥΡΙΖΑ όπως ανακοίνωσε η ίδια στη δήλωσή της. Η κ.Ξενογιαννακοπούλου η οποία δεν είχε εκλεγεί βουλευτής, όπως έκανε γνωστό μέσω της δήλωσής της αποχωρεί από τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί όπως σημειώνει: “Στην ομιλία μου στην Κεντρική Επιτροπή δήλωσα ότι η πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα και η συγκρότηση της ΕΛΑΣ δημιουργούν διέξοδο και ελπίδα στον προοδευτικό και αριστερό κόσμο, ανοίγουν την προοπτική μίας προοδευτικής διακυβέρνησης και τόνισα ότι δεν μπορώ να διανοηθώ ότι μπορεί να υπάρξει ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα και στην ΕΛΑΣ”.
Αναλυτικά η ανάρτηση της
Τώρα είναι η ώρα για καθαρές λύσεις και γενναίες υπερβάσεις. Η Δήλωση μου αποχώρησης από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:
“Στην ομιλία μου στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, στις 6 Ιουνίου, αναφέρθηκα στην ανάγκη για καθαρές θέσεις σε μία περίοδο που η κοινωνική πλειοψηφία υποφέρει από τις κυβερνητικές πολιτικές και ο προοδευτικός χώρος, η Κεντροαριστερά και η Αριστερά ταλανίζονται από τον κατακερματισμό.
Ανέφερα επίσης ότι μετά την εκλογή του Σωκράτη Φάμελλου, με τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε, καθώς και συλλογικά με τις αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ, υπήρξε μία σοβαρή προσπάθεια σύγκλισης των προοδευτικών και αριστερών δυνάμεων που, όμως, δεν βρήκε την ανάλογη ανταπόκριση πριν από ένα χρόνο, και εκ των πραγμάτων κρίθηκε και ξεπεράστηκε από τις πολιτικές εξελίξεις και τις επιτακτικές κοινωνικές ανάγκες.
Στην ομιλία μου στην Κεντρική Επιτροπή δήλωσα ότι η πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα και η συγκρότηση της ΕΛΑΣ δημιουργούν διέξοδο και ελπίδα στον προοδευτικό και αριστερό κόσμο, ανοίγουν την προοπτική μίας προοδευτικής διακυβέρνησης και τόνισα ότι δεν μπορώ να διανοηθώ ότι μπορεί να υπάρξει ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα και στην ΕΛΑΣ.
Από το 2018 μέχρι σήμερα, στην κυβέρνηση, στη Βουλή και στο κόμμα, πάντα προσπάθησα να λειτουργώ θεσμικά, συλλογικά και συνθετικά.
Σε κρίσιμες στιγμές δεν χωρούν προσχηματικές συμβιβαστικές θέσεις.
Τώρα είναι η ώρα για καθαρές λύσεις και γενναίες υπερβάσεις.
Με αίσθημα ευθύνης και συνέπειας σε όσα υποστηρίζω, δηλώνω ότι αποχωρώ από τον ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ.
Η πολιτική και κοινωνική ανάγκη απαιτεί συστράτευση για έναν ισχυρό προοδευτικό – αριστερό πόλο που θα εκφράσει ξανά ένα πλειοψηφικό ρεύμα Πολιτικής και Κοινωνικής Αλλαγής!”
Ολες οι Ειδήσεις
- Θαμώνας πήγε να δώσει 100 ευρώ στην Ιουλία Καλλιμάνη: «Είσαι τρελός ρε; Δεν παίρνω εγώ πουρμπουάρ» του είπε – Βίντεο
- Μητσοτάκης από Αιγάλεω: «Όταν έρθει η ώρα η αξιοπιστία μας θα βασίζεται στο τι είπαμε και τι τελικά κανάμε»
- ΕΣΗΕΑ: Εγγραφές νέων μελών 2026
- Ευγενία Σαμαρά: Ποζάρει με μαγιό σε πισίνα στην Πάρο – Φωτογραφίες
- «MarkosbyNight»: Πρωτιά στην τηέθέαση για τον Μάρκο Σεφερλή και την παράσταση «Σουλεϊμάρκ ο Μεγαλοπρεπής», το Σάββατο 27 Ιουνίου
- Ιωάννα Τούνη: «Κλαίω, αλλά μετά κοιτάζω τον τραπεζικό μου λογαριασμό και μου περνάει», η απάντηση της σε προσβλητικό σχόλιο (βίντεο)
- Ιουλία Καλλιμάνη: Ξεσηκώνει με το νέο της μουσικό σύνθημα «Στα Καλύτερα που Έλκονται»- Δείτε το βιντεοκλίπ
- Ο θρησκευτικός τουρισμός στο «Prime Time» με τη Μαρία Βούσουλα – Τρίτη 30 Ιουνίου στις 23.45, στον ΣΚΑΪ
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook