ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση θέτει σε κίνδυνο τα προσωπικά δεδομένα των ανηλίκων μαθητών

Κοινή Δήλωση Τομεαρχών Παιδείας, Ν. Φίλη, & Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Μ. Κάτση, του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για τη σύμβαση της Cisco για την τηλεκπαίδευση:
Η κ. Κεραμέως, αφού επί 1 χρόνο κρυβόταν από τον ελληνικό λαό και σύσσωμη την αντιπολίτευση, αποφάσισε να δημοσιοποιήσει τις συμβάσεις της τηλεκπαίδευσης με την εταιρία Cisco, στο site του Υπουργείου Παιδείας, χωρίς καν μια επίσημη ανακοίνωση.
Είναι ξεκάθαρα τα εξής:
· Τελικά η «δωρεάν πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης» όπως διατείνονταν ψευδώς η Υπουργός, αποδείχτηκε ότι κόστισε πάνω από 2εκ € για ένα χρόνο.
· Με καθυστέρηση 5 μηνών η κ. Κεραμέως υιοθέτησε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, και ευτυχώς τα χρήματα αυτά προέρχονται από το ήδη συμβασιοποιημένο από το 2019«ΣΥΖΕΥΞΙΣ 2» και δεν τα στερεί από τον ήδη μειωμένο προϋπολογισμό της Παιδείας.
· Χωρίς κανένα σχέδιο, η κυβέρνηση θέτει σε κίνδυνο τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών και ειδικά των ανηλίκων μαθητών.
Η κ. Κεραμέως, είναι απολύτως έκθετη πολιτικά, με τις συμβάσεις που έδωσε στη δημοσιότητα. Σημειώνουμε:
1. Ενώ έπρεπε εξ’αρχής να αξιοποιήσει το ΣΥΖΕΥΞΙΣ2 και με διαφάνεια να προχωρήσει θεσμικά τις διαγωνιστικές διαδικασίες για να προσελκύσει όλες τις διαθέσιμες πλατφόρμες ιδιωτικών παρόχων, επέλεξε τα adhoc ιδιωτικά συμφωνητικά με την εν λόγω εταιρία, αρχικά επικαλούμενη δωρεάν δοκιμαστική έκδοση της πλατφόρμας, για να μεθοδεύσει την μετέπειτα απευθείας ανάθεση.
2. Στην αρχική σύμβαση δωρεάν παροχής, στην ενότητα 8, θέτει στη διάθεση της εν λόγω εταιρίας τα μεταδεδομένα 1.5 εκ. μαθητών, σπουδαστών και εκπαιδευτικών. Η κ. Κεραμέως, έχει αναγκαστεί μέχρι στιγμής να τροποποιήσει 4 φορές την αρχική σύμβαση, προσπαθώντας να «κρύψει» το τεράστιο θέμα διαρροής δεδομένων προς την εταιρία.
Δυστυχώς, η κυβέρνηση της ΝΔ είναι καταστροφική. Με το πέρας της πανδημίας, καμία δημόσια υποδομή δεν θα μείνει ως κεκτημένο στην ελληνική κοινωνία και εκατομμύρια προσωπικά δεδομένα πολιτών θα αποτελούν το «άϋλο κεφάλαιο» της κερδοσκοπίας εταιριών με dealers τους Υπουργούς του κ. Μητσοτάκη.
Ολες οι Ειδήσεις
- Αλύγιστος στη Λεωφόρο ο Ολυμπιακός, κλώτσησε την ευκαιρία ο Παναθηναϊκός!
- Super League: Ο Λεβαδειακός διέλυσε 4-0 τον ΟΦΗ με τους εννέα παίκτες
- ΑΕΛ – ΑΕΚ 1-1: «Στοπ» στην Ένωση με ισοπαλία στη Λάρισα
- Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: Πάνω από 44.000 επέλεξαν διαδρομές από τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί στην Αθήνα
- Δέσποινα Βανδή: Εντυπωσιακή στο Βεάκειο – Δίπλα της Μελίνα & Μπισμπίκης (βίντεο)
- Μαίρη Βιτινάρος: Φωτογραφίες και βίντεο από τις διακοπές της στο Κάπρι
- Βρετανία, Καναδάς και Αυστραλία αναγνώρισαν επίσημα το παλαιστινιακό κράτος – Καταδικάζει το Ισραήλ
- Πάνος Ρούτσι – Μαρία Καρυστιανού «Θα μένουμε εδώ μέχρι να δεχθούν την εκταφή» (βίντεο)
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook