Τηλεδιάσκεψη με την Άνγκελα Μέρκελ είχε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Πρόκειται για την τέταρτη συνομιλία των δύο, από το Δεκέμβριο, με την Γερμανίδα να επιχειρεί την προσέγγιση του Τούρκου προέδρου, την ώρα που η Τουρκία μαστίζεται από μια μεγάλη οικονομική κρίση.

Σύμφωνα με την τουρκική προεδρία, ο Ερντογάν ευχήθηκε η έκθεση η οποία θα παρουσιαστεί στη Σύνοδο σχετικά με την Τουρκία να έχει θετική και αντικειμενική στάση απέναντι στην Τουρκία. 

Ο Ερντογάν έριξε …το βάρος στην Ελλάδα, λέγοντας ότι η Αθήνα είναι εκείνη που θα πρέπει να ενθαρρυνθεί για διάλογο, μιας και -όπως είπε- η Τουρκία επιθυμεί την ειρήνη στη Μεσόγειο.

«Η Τουρκία δεν επιθυμεί ένταση στο Αιγαίο αλλά θέλει σταθερότητα και συνεργασία για να συνεχιστεί ο διάλογος με αποδοτικό τρόπο, η Ελλάδα θα πρέπει να ενθαρρυνθεί στην κατεύθυνση αυτή. Οι σχέσεις Άγκυρας -Βρυξελλών δεν πρέπει να πληγούν από χώρες που δεν αντιλαμβάνονται την αξία τους» είπε χαρακτηριστικά.

Στο ζήτημα της Κύπρου υποστήριξε πως η Άγκυρα επιθυμεί της λύση στα πλαίσια της συνεργασίας δυο κυρίαρχων κρατών.

Nωρίτερα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε επικοινωνία με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας  Μάριο Ντράγκι. Όπως είπε ο Τούρκος πρόεδρος «Ιταλία και Τουρκία είναι τα μόνα κράτη που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το μεταναστευτικό» αφήνοντας έτσι και πάλι αιχμές κατά της Ελλάδας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook