Θεσσαλονίκη: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα εγκαίνια της ΔΕΘ , παρέστη στον αγιασμό – Βίντεο

O αγιασμός τελέστηκε από τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Φιλόθεο. Η φετινή διοργάνωση συμπληρώνει 100 χρόνια και περιλαμβάνει 11 θεματικές ενότητες με τιμώμενη χώρα την Ιαπωνία.
Λίγο πριν τις 10:00 έφτασε στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, για τα επίσημα εγκαίνια, της 90ης ΔΕΘ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και παρέστη στον αγιασμό, ο οποίος τελέστηκε από τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Φιλόθεο.
Αμέσως μετά τον αγιασμό, ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με τη διοίκηση του εκθεσιακού φορέα στα γραφεία της ΔΕΗ – HELEXPO και αμέσως μετά θα κάνει την καθιερωμένη βόλτα στα περίπτερα της έκθεσης.
Το βράδυ ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να παρουσιάσει, μεταξύ άλλων, φορολογικές ελαφρύνσεις για τους αγρότες και την εξίσωση των τριτέκνων με τους πολύτεκνους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ομιλία και τα μέτρα που θα ανακοινώσει ο κ. Μητσοτάκης για 8η φορά ως πρωθυπουργός θα έχουν τα εξής χαρακτηριστικά:
• Το πρώτο και ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της δέσμης μέτρων που θα ανακοινώσει φέτος ο πρωθυπουργός είναι ότι δεν έχει μόνο ετήσιο χαρακτήρα, όπως παραδοσιακά γίνεται, αλλά αποτελεί την εισαγωγή ενός τετραετούς κυβερνητικού κύκλου που φθάνει μέχρι το 2030-2031. Με άλλα λόγια, συμπληρώνει τις τετραετίες 2019-2023 και 2023-2027 με την επόμενη, καθώς είναι η τελευταία ΔΕΘ πριν από τις εθνικές εκλογές.
• Το δεύτερο χαρακτηριστικό είναι ότι τα μέτρα που θα ανακοινώσει απόψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι τόσο μελετημένα και κοστολογημένα, σε αντίθεση με ό,τι ακούγεται από τα άλλα κόμματα, που τοποθετούνται δημόσια σε ένα ημερολόγιο. Έτσι, ο πρωθυπουργός αναμένεται να εξαγγείλει δημόσια, μήνα-μήνα, ποιο μέτρο θα υλοποιείται, ξεκινώντας από τον Νοέμβριο του 2026.
• Το τρίτο χαρακτηριστικό είναι ότι η νέα δέσμη των μέτρων απευθύνεται στο σύνολο του ελληνικού πληθυσμού, δηλαδή σε εργαζόμενους και συνταξιούχους, σε ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες και ειδικά στις οικογένειες. Και είναι μέτρα που έρχονται να «κουμπώσουν» με την εφαρμογή της φετινής φορολογικής μεταρρύθμισης, ώστε συνδυαστικά να οδηγούν στο μεγαλύτερο όφελος για τον πολίτη.
Συνολικά – αναφέρουν οι ίδιες πηγές- αυτή η ΔΕΘ «θα μπορούσαμε να πούμε ότι βάζει την κοινωνία στο επίκεντρο, υπό την έννοια ότι ξεκινούν με πιο γοργούς ρυθμούς οι επιτυχίες στα δημόσια οικονομικά, να αποτυπώνονται πιο χειροπιαστά στο μέσο πορτοφόλι, καθώς αποτελούν και μέτρα στήριξης κατά της ακρίβειας».
Και δεύτερον, προσθέτουν πως «είναι μια ΔΕΘ που κοιτάζει μπροστά και για αυτό ο πρωθυπουργός στην ομιλία του θα επαναλαμβάνει συχνά τη λέξη “ορίζοντας“».
Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Κυριάκος Πιερρακάκης, ο υπουργός Επικρατείας Ακης Σκέρτσος, ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος, ο υφυπουργός Εσωτερικών Μακεδονίας και Θράκης Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, ο Επίτροπος της ΕΕ Απόστολος Τζιτζικώστας αλλά και ο πρόεδρος της ΔΕΘ – Helexpo, Χρήστος Τσεντεμεΐδης.
ΔΕΘ: 100 χρόνια ιστορίας – 1000 εκθέτες – Τιμώμενη χώρα η Ιαπωνία
Στη φετινή ΔΕΘ που συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής από την πρώτη διοργάνωση το 1926, συμμετέχουν 1000 εκθέτες , 25 χώρες με τιμώμενη χώρα την Ιαπωνία και περιλαμβάνει 11 θεματικές ενότητες.
Από τις 5 ως τις 13 Σεπτεμβρίου – στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, η ΔΕΘ θα δώσει τον παλμό στην συμπρωτεύουσα καθώς αποτελεί σημείο συνάντησης ιδεών, ανθρώπων, επιχειρήσεων και τεχνολογικών εξελίξεων.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις