Βολές από ΚΙΝ.ΑΛΛ., ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 για τη διαγωνιστική διαδικασία.

Κατά της κυβέρνησης, και μάλιστα σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους, στρέφονται τα κόμματα της αντιπολίτευσης, σχετικά με τη δρομολόγηση των self test, τόσο για τη διαδικασία εφαρμογής τους, όσο και για τη διαφάνεια του σχετικού διαγωνισμού

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ είχε θέσει έξι ερωτήματα προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι μέσα σε λίγες ημέρες έχει αλλάξει τρεις φορές στάση για τα self test, κάνοντας λόγο για «το απόλυτο μπάχαλο».

Από την πλευρά του το Κίνημα Αλλαγής καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι προχωράει σε διαγωνισμό-πρόκληση, θέτοντας προθεσμία μόνο 72 ωρών. Θεωρεί την προθεσμία «αδικαιολόγητα ασφυκτική και προφανώς προσχηματική, όταν όλο το project των self tests είναι ακόμη στον αέρα», όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του κόμματος.

«Με την ίδια ταχύτητα που προκηρύσσει διαγωνισμό express για την προμήθεια των διαγνωστικών τεστ -διαγωνισμό για τον οποίο προκύπτουν σοβαρά ερωτηματικά- η κυβέρνηση θα μπορούσε να προσλάβει γιατρούς και νοσηλευτές, να πάρει μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, στα μέσα μεταφοράς και στα σχολεία», σημειώνει το ΚΚΕ και προσθέτει ότι «αντί η κυβέρνηση να στελεχώσει Κέντρα Υγείας, περιφερειακά ιατρεία και κινητές μονάδες υγείας για να πραγματοποιούν τα τεστ, να καταγράφουν το αποτέλεσμα, αλλά και να δίνουν οδηγίες ανάλογα μ’ αυτό, πετάει ξανά το μπαλάκι στο λαό και στην “ατομική του ευθύνη”. Η αντιμετώπιση, όμως, της πανδημίας δεν μπορεί να γίνει χωρίς κρατική επιδημιολογική καταγραφή και επίβλεψη».

«Ακόμα και στο ζήτημα των τεστ, ο κ. Μητσοτάκης δεν διστάζει να προωθεί τα συμφέροντα των ολιγαρχών φίλων του», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25 και προσθέτει ότι «με δήθεν διαγωνισμό εξπρές προχωράει η προμήθεια των self tests, με ω του θαύματος γνωστή του πρωθυπουργού από τα παλιά γερμανική εταιρεία να περιμένει να αναλάβει».

Σύμφωνα με το ΜέΡΑ 25, «η εγκληματική υγειονομική διαχείριση της κυβέρνησης δυστυχώς δεν οφείλεται σε ανικανότητα. Αυτό θα ήταν το καλό σενάριο. Η Ιστορία θα καταγράψει την πολιτική του κ. Μητσοτάκη ως το «Νέο Μαυραγοριτισμό».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook