«Η ΕΕ συνεχίζει να χαϊδεύει τον Ερντογάν»

Η ΕΕ συνεχίζει να χαϊδεύει τον Ερντογάν προκαλώντας με τη συμπεριφορά της την οργή του Ελληνικού λαού που βλέπει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να ανταμείβει τελικά την Τουρκία αντί να της επιβάλει κυρώσεις για τις συνεχείς παραβιάσεις των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και της Κύπρου, δήλωσε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στο Militaire.gr και στον δημοσιογράφο Πάρη Καρβουνόπουλο ο Πρόεδρος του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ -Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, Καθηγητής, πρώην Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς.

Όπως επισήμανε ο Νότης Μαριάς τελικά η διγλωσσία της ΕΕ συνεχίστηκε με την επιβολή κυρώσεων κατά της Ρωσίας και την πλήρη απαλλαγή της Τουρκίας η οποία απλά θα βρίσκεται υπό την δήθεν επίβλεψη των Βρυξελλών για προσφυγή εκ μέρους της ΕΕ σε «μέσα και επιλογές», και μάλιστα υπό όρους, αν η Άγκυρα στο μέλλον συνεχίσει την παραβίαση του διεθνούς δικαίου. Μια διατύπωση εντελώς αόριστη καθώς η Τουρκία θεωρεί ότι το τουρκολυβικό μνημόνιο είναι δήθεν νόμιμο, οπότε και η ενεργοποίησή του δεν θα θεωρείται από την Άγκυρα ως παραβίαση των όρων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 25ης Μαρτίου. Μια απόφαση η οποία εκδόθηκε ανήμερα της εθνικής μας επετείου και δη ανήμερα της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 κατά του τουρκικού ζυγού και η οποία απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αποτελεί προσβολή κατά του Ελληνικού λαού καθώς η ΕΕ δίνει συγχωροχάρτι στην Τουρκία για όλες τις παράνομες πράξεις της που διενήργησε κατά την Πατρίδας μας ιδίως από τον Ιούλιο του 2020 μέχρι και σήμερα.

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε στηλιτεύοντας το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που όχι μόνο δεν επέβαλε στην Τουρκία καμία κύρωση για το Ορούτς Ρέις που επί μήνες έκανε πάρτι σε ύδατα της ελληνικής υφαλοκρηπίδας αλλά παρέπεμψε στις καλένδες τις όποιες δήθεν κυρώσεις κατά της Άγκυρας. Και ενώ η Αθήνα ζητούσε την επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας για τις παράνομες πράξεις της Αγκύρας κατά Ελλάδας και Κύπρου τελικά το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στην απόφασή του της 25ης Μαρτίου δεν τόλμησε ούτε καν να αναφέρει τη λέξη κυρώσεις. Αρκέστηκε σε ευχολόγια αναφερόμενο σε «μέσα και επιλογές» που θα βρίσκονται στο τραπέζι και θα ενεργοποιηθούν υπό όρους και προϋποθέσεις και μόνο αν η Τουρκία συνεχίσει στο μέλλον την παράνομη συμπεριφορά της.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook