Το Άγιο Όρος επισκέφτηκε ο Ρώσος πρωθυπουργός μετά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου

Ο Ρώσος πρωθυπουργός αμέσως μετά την ολοκλήρωση του εορταστικού προγράμματος στην Αθήνα την Πέμπτη 25 Μαρτίου είχε μεταβεί στη Θεσσαλονίκη και εν συνεχεία πραγματοποίησε διήμερη ιδιωτική προσκυνηματική επίσκεψη στο ‘Αγιο Όρος.
Το ταξίδι του Ρώσου πρωθυπουργού παρακολουθούν τα ρωσικά ΜΜΕ, μεταξύ αυτών και το κρατικό πρακτορείο «ΡΙΑ-Νόβοστι», το οποίο αναφέρει ότι η επίσκεψη του Μιχαήλ Μισούστιν στο ‘Αγιο Όρος μαρτυρά «την αδιάλειπτη σημασία των πνευματικών και ιστορικών δεσμών μεταξύ της Ρωσίας και του ελληνικού κόσμου», επικαλούμενο σχετικές δηλώσεις του αναπληρωτή επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας πρωθιερέα Νικολάου Μπαλασόφ.
«Είναι πολύ χαροποιό που το ρωσικό κράτος εκπροσωπήθηκε στις εορταστικές εκδηλώσεις, που διοργανώθηκαν στην Ελλάδα, σε τόσο υψηλό επίπεδο. ‘Αλλωστε χωρίς την εξαιρετικά σημαντική ρωσική συμμετοχή, θα ήταν αδύνατο ακόμη και να φανταστούμε την απελευθέρωση της Ελλάδας», σημείωσε ο Ρώσος εκκλησιαστικός διπλωμάτης, χαιρετίζοντας το γεγονός ότι «ως ορθόδοξος χριστιανός ο Μιχαήλ Βλαντίμιροβιτς Μισούστιν εκμεταλλεύθηκε αυτή τη δυνατότητα, ώστε να επισκεφθεί και πάλι τον ‘Αθω και να προσευχηθεί στα αγιάσματά του».
Την επίσκεψη του Ρώσου πρωθυπουργού στον ‘Αθω σχολίασε για το ίδιο ρωσικό πρακτορείο και ο υφηγητής του Πανεπιστημίου Μόσχας Αθανάσιος Ζωιτάκης, ο οποίος παρατήρησε ότι «δεν γνωρίζουμε, ποιος είναι ο πνευματικός του Μ.Μισούστιν, ή από ποιον γέροντα λαμβάνει κάποιες συμβουλές, όμως οι πνευματικές του σχέσεις με την μονή Φιλοθέου, είναι, ας πούμε, ολοφάνερες».
Ο ειδικός σε θέματα εκκλησιαστικής ιστορίας Α. Ζωιτάκης θύμισε επίσης ότι ο Ρώσος πρωθυπουργός είχε επίσης πραγματοποιήσει παρόμοια ιδιωτική επίσκεψη στο ‘Αγιο Όρος στα τέλη Σεπτεμβρίου 2020, ενώ «μαζί με τη σύζυγό του είχαν επίσης επισκεφθεί μετόχι της Φιλοθέου, μία από τις γυναικείες μονές στην Ελλάδα (σ.σ. του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στη Θάσο), η οποία τελεί υπό την πνευματική καθοδήγηση των γερόντων της Φιλοθέου».
Ολες οι Ειδήσεις
- ΕΡΤ1 – «100 χρόνια ελληνική δισκογραφία»: «Η δισκογραφία στη δεκαετία της Αλλαγής» (Α’ Μέρος) – Κυριακή 04.05.2025
- ACTION 24: O Μιχάλης Κουινέλης έρχεται το Σάββατο 3 Μαίου στην «ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΝΗ» -Τρέϊλερ
- Νομική Σχολή: Η καταδρομική επίθεση των 8 μαυροντυμένων κουκουλοφόρων – Βίντεο – ντοκουμέντο
- «Chef στην κουζίνα σας», με τον Βαγγέλη Δρίσκα – Κάθε Σαββατοκύριακο στο OPEN
- Η Ελίζαμπεθ Πίπκο: Η στενή συνεργάτιδα του Ντόναλντ Τράμπ στο δυναμικό του Ομίλου Antenna
- Έλενα Κρεμλίδου: «Λύγισε» για τη διαρροή αποκαλυπτικών φωτογραφιών της – “Σε κάποιες από αυτές ήμουν ανήλικη» – Βίντεο
- Δώρα Χρυσικού: Τέλος από τη «Γη της Ελιάς» – Το βίντεο με το αποχαιρετιστήριο μήνυμα
- ΣΚΑΪ: Το Happy Traveller στη Ρόδο και τη Χάλκη – Δείτε το τρέϊλερ
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook