Συνάντηση με την Ίλβα Γιόχανσον, Ευρωπαία επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων, αρμόδια και για το προσφυγικό-μεταναστευτικό, είχε σήμερα Τρίτη ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές κατά τη συνάντηση εξετάσθηκε μεταξύ άλλων η εξωτερική διάσταση του προσφυγικού-μεταναστευτικού, καθώς και η εφαρμογή της δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας.

Σε ό,τι αφορά το την εξωτερική διάσταση του προσφυγικού, η ελληνική πλευρά έδωσε έμφαση στην ανάγκη σύναψης συμφωνιών επανεισδοχής της ΕΕ με τρίτες χώρες, καθώς και στην σημασία να υπάρχει ειδική ρήτρα για την συνεργασία στον τομέα της μετανάστευσης στις συμφωνίες σύνδεσης της ΕΕ με τρίτες χώρες.

Ειδικότερα για την Τουρκία έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο γεγονός ότι η χώρα δεν δέχεται πλέον επιστροφές από την Ελλάδα, όπως υποχρεούται βάσει των προβλέψεων της Κοινής Δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας του 2016. Αναφέρθηκε, ακόμα, πως η γείτονα εκμεταλλεύεται το προσφυγικό στην άσκηση της εξωτερικής της πολιτικής. Επισημάνθηκε δε πως η εφαρμογή της κοινής δήλωσης θα πρέπει να καλύπτει και τον Έβρο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook