Τσίπρας στη Βουλή: Τα καθεστώτα πέφτουν, κύριε Μητσοτάκη (video)
Ο Αλέξης Τσίπρας καυτηρίασε την απουσία των βουλευτών της συμπολίτευσης και χαρακτήρισε την ομιλία του Νίκου Παππά «κατατοπιστική».
Σε υψηλούς τόνους κινήθηκε η ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης από το βήμα της Βουλής.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην τοποθέτησή του για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τον πρώην υπουργό μίλησε για «προανακριτική – παρωδία» και εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στη Δικαιοσύνη «η οποία και θα είναι ο τελικός κριτής μιας προειλημμένης πολιτικής απόφασης».
«Αν θέλετε να στήσετε ειδικό δικαστήριο στον ΣΥΡΙΖΑ για το ότι έβαλε τους ιδιοκτήτες ΜΜΕ να βάλουν το χέρι στη τσέπη και να πληρώσουν, στήστε το. Δεν πρόκειται να σας κάνουμε τη χάρη να απολογηθούμε και από πάνω επειδή προστατέψαμε το δημόσιο συμφέρον» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, απευθυνόμενος στη Νέα Δημοκρατία, αφού εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στη Δικαιοσύνη «η οποία και θα είναι ο τελικός κριτής μιας προειλημμένης πολιτικής απόφασης» εκτίμησε πως η τακτική του κυβερνώντος κόμματος θα «γυρίσει μπούμερανγκ». Παράλληλα, ανέφερε με νόημα “Τα καθεστώτα πέφτουν, κύριε Μητσοτάκη. Τα ρίχνουν οι δημοκρατίες”
Κατά την έναρξη της ομιλίας του καυτηρίασε την απουσία των βουλευτών της συμπολίτευσης λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η εικόνα των άδειων κυβερνητικών εδράνων είναι χαρακτηριστική και συμβολική για το τι συμβαίνει τούτη την ώρα στη χώρα. Απούσα η κυβέρνηση από τη Βουλή, απούσα και από το δράμα που ζει ο ελληνικός λαός».
Μίλησε για «διαδικασία παρωδία» και επιτέθηκε στην κυβέρνηση που «με 70 νεκρούς την ημέρα» στήνει «πολιτικά ικριώματα για τους αντιπάλους του επειδή είχαν το θάρρος να εφαρμόσουν το νόμο».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίστηκε τις πολιτικές που εφάρμοσε και τόνισε με νοήμα: «Αν για κάτι αισθάνομαι περήφανος αλλά και δυνατός πολιτικά είναι ότι δε χρωστάω σε κανέναν, δε χρωστάμε σε κανέναν.
Ολες οι Ειδήσεις
- Δασκουλίδης-Μπάστα-Βοζίκη: Έρχεται 9 Ιουνίου «Απλά» το πιο δυνατό live «πάντρεμα» τις Τρίτες στον Πειραιά
- Χ. Αλεξίου: «Είμαι μια μάνα που θέλει να είναι ερωτευμένη, φίλη, αδερφή – Είμαι και τσογλάνι μερικές φορές»
- Ισχυρές σεισμικές δονήσεις 4,8 και 5,2 Ρίχτερ στη Βόρεια Εύβοια – Ζημιές σε σπίτια, μαγαζιά και σε εκκλησία – «Δεν είναι κάτι ασυνήθιστο για την περιοχή», λέει ο Παπαζάχος (βίντεο)
- Νίκος Τερζής: «Η Βίσση είναι μία, ο Κότσιρας είναι “αδερφός”, γουστάρω Οικονομόπουλο, Βέρτη, “έφτιαξα” Ρουβά, Μαζωνάκη, Παπαρίζου (βίντεο)
- «Πάμε μια βόλτα;» – Καλεσμένος ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης , Κυριακή 7 Ιουνίου στις 17:20 – Τρέϊλερ
- Κρήτη: Εκπαιδευμένος στη Μαλαισία στην κατασκευή εκρηκτικών ο 37χρονος Παλαιστίνος που συνελήφθη – Ετοίμαζε χτύπημα – Ομολόγησε ότι είναι μέλος της Χαμάς
- Μητσοτάκης: Οι προτάσεις για την Συνταγματική Αναθεώρηση με το βλέμμα στραμμένο στην Ελλάδα του 2030
- TractioN: Τελευταίο επεισόδιο της σεζόν – Κυριακή 7.6.26 στις 14:10 στο STAR
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook