Υπέρ της σύστασης προανακριτικής επιτροπής για το Νίκο Παππά στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών αποφάσισε η ολομέλεια της Βουλής.

Στη μυστική ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε, σε σύνολο 288 ψηφισάντων (απουσίαζαν ο Κ. Βελόπουλος, οι βουλευτές του ΜέΡΑ25, και δεν είχε δικαίωμα να ψηφίσει ο κ. Παππάς, υπήρχε και ένα άκυρο), υπέρ της σύστασης της επιτροπής ψήφισαν 187 κατά 85, ενώ «παρών» δήλωσαν 16 βουλευτές.

Από τα κόμματα, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και ΕΛΛΥΣΗ υπερψήφισαν, ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε, το ΚΚΕ δήλωσε «παρών» και το Μέρα25 απείχε.

Σημειώνεται ότι με βάση την πρόταση της ΝΔ για τη σύσταση προανακριτικής για το Νίκο Παππά αναφορικά με την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορείται για δύο σοβαρά αδικήματα το ένα σε βαθμό κακουργήματος και το άλλο σε βαθμό πλημμελήματος.

Δύο αδικήματα

Σημειώνεται ότι με βάση την πρόταση της ΝΔ για τη σύσταση προανακριτικής για το Νίκο Παππά αναφορικά με την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορείται για δύο αδικήματα το ένα σε βαθμό κακουργήματος και το άλλο σε βαθμό πλημμελήματος.

Συγκεκριμένα, για τον άλλοτε κορυφαίο υπουργό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ζητείται να ελεγχθεί για ενδεχόμενη δωροληψία κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή (κακούργημα) αλλά και για παράβαση καθήκοντος (πλημμέλημα).

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης είχε εξαπολύσει νωρίτερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας: «Σοβαρά, κύριε Μητσοτάκη; Με το ΕΣΥ να έχει ξεπεράσει τα όριά του, τους γιατρούς και τους μαχητές της πρώτης γραμμής που υποκριτικά χειροκροτούσατε να υψώνουν φωνή απόγνωσης, την κοινωνία να απαιτεί υπευθυνότητα, σύνεση, χαμηλούς τόνους, ακόμα και συνεννόηση απ’ όλους μας, μπροστά στην καθημερινή τραγωδία, εσείς μηχανορραφείτε, για να εκδικηθείτε και να εξουδετερώσετε τους πολιτικούς σας αντιπάλους; Με την οικονομία να βουλιάζει, την επιχειρηματικότητα σε καραντίνα, τη μεσαία τάξη σε κλοιό φόβου για το αύριο, τους νέους και τις νέες σε κλίμα οργής, εκατομμύρια εργαζόμενους σε κατάσταση πολιορκίας από την ανασφάλεια και τη φτώχεια, εσείς ονειρεύεστε ειδικά δικαστήρια, εδώλια, και εν τέλει διχασμό και πόλωση;»

«Διάτρητη, αποσπασματική και προσβλητική για το κοινό» χαρακτήρισε από το βήμα της Βουλής ο Νίκος Παππάς, την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας. Ανέφερε ότι έχει κάνει το καθήκον του απέναντι στο συμφέρον του ελληνικού λαού όπως ορκίστηκε και χαρακτήρισε την πρόταση «προϊόν ενός αδυσώπητου ανταγωνισμού, εθελοδουλίας και θράσους της ΝΔ».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook