Σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, καθορίστηκε το σχέδιο στήριξης μέσω ΕΣΠΑ, των επιχειρήσεων της εστίασης...

«Σχεδιάσαμε και υλοποιούμε τη μεγάλη κλαδική δράση μέσω ΕΣΠΑ που έγινε ποτέ. Οι επιχειρήσεις της εστίασης, που είχαν μείωση τζίρου πάνω από 30% το 2020, θα λάβουν το 7% του τζίρου του 2019 προκειμένου να αγοράσουν πρώτες ύλες για το άνοιγμα των καταστημάτων τους» σημείωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο MEGA, εξηγώντας ότι τα χρήματα δεν θα πρέπει να επιστραφούν, αν οι επιχειρηματίες παρουσιάσουν τα αντίστοιχα τιμολόγια αγορών μέχρι το τέλος του έτους».

Ωστόσο, ο κ. Γεωργιάδης δεν θέλησε να εκτιμήσει το χρονικό πλαίσιο που θα επαναλειτουργήσει η εστίαση, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση πήρε ένα μεγάλο στοίχημα με το άνοιγμα του λιανεμπορίου τη Δευτέρα. «Δεν είναι κάτι που θα γίνει τις επόμενες δύο εβδομάδες» σημείωσε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Την ώρα που θα ανοίξουν οι επιχειρήσεις θα βρουν λεφτά για να λειτουργήσουν»…

Τι αποφασίστηκε

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε στήριξη στις επιχειρήσεις εστίασης. Το πακέτο στήριξης ανέρχεται σε 330 εκατ. ευρώ το οποίο θα διανεμηθεί σε συνολικά 34.000 επιχειρήσεις. Η δράση χρηματοδοτείται μέσω του ΕΣΠΑ 2021 – 2027, αφορά μικρομεσαίες και μεγάλες εταιρείες, ενώ περιλαμβάνει για πρώτη φορά και επιχειρήσεις franchise. Το μέγιστο ποσό ενίσχυσης ορίζεται στα 100.000 ευρώ ανά ΑΦΜ και είναι μη επιστρεπτέο.

Στη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό έλαβαν μέρος οι υπουργοί Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Τσακίρης, οι Υφυπουργοί στον Πρωθυπουργό Θεόδωρος Λιβάνιος και Άκης Σκέρτσος, ο Γ.Γ. του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, καθώς και ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) Γιώργος Καββαθάς και μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας.

Το πότε θα ανοίξει η εστίαση δεν συζητήθηκε, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος της κυβέρνησης είναι να δώσει το πράσινο φως αρχές Μαΐου…



Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook