Tο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Αγίου Δημητρίου επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού.

Εκεί συνομίλησε με μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς!

«Για εμένα είναι πολύ σημαντικό να βρίσκομαι μαζί σας σήμερα, όχι μόνο για να σας συγχαρώ, όλους τους εργαζόμενους εδώ στο μεγαλύτερο ειδικό σχολείο της Ελλάδας, αλλά κυρίως τους γονείς και όλους όσοι συμμετέχουν σε αυτή την πολύ έντονη βιωματική διαδικασία, τη σπουδαία δουλειά που κάνετε» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συνομιλώντας με τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς. «Αλλά αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο, είναι να καταλάβω τι παραπάνω μπορούμε να κάνουμε εμείς ως πολιτεία για να ενισχύσουμε συνολικά την ειδική αγωγή παίρνοντας μαθήματα από τα δικά σας καθημερινά βιώματα» τόνισε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε με τους μαθητές και τους αποφοίτους στο εργαστήριο μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, όπου τα παιδιά παρασκευάζουν μεταξύ άλλων γλυκό κουταλιού και μπάρες δημητριακών. Επίσης, ενημερώθηκε για το πρόγραμμα REUZ και είδε πως λειτουργεί μια εικονική επιχείρηση ανακύκλωσης μεταλλικών οικιακών σκευών, τα οποία μετατρέπονται σε χρηστικά αντικείμενα!

Οι μαθητες έκαναν δώρο στον Πρωθυπουργό ένα φωτιστικό και εκείνος τους υποσχέθηκε ότι θα το τοποθετήσει στο σπίτι του και θα τους στείλει τη φωτογραφία.

Ο πρωθυπουργός είχε επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσει ένα μέρος από το πρόγραμμα θεραπευτικής κολύμβησης που γίνεται ανά ομάδες στην πισίνα που διαθέτει το ΕΕΕΕΚ Αγίου Δημητρίου.

Ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε και το παρακείμενο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook