Σφοδρή κριτική στους χειρισμούς που έχουν γίνει στο μέτωπο της πανδημίας έκανε από το βήμα της Βουλής ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Απευθυνόμενος στην κυβέρνηση σημείωσε πως «ένα χρόνο τώρα, οι επιλογές σας επιβεβαιώνουν ότι κριτήριό σας δεν είναι η ανάγκη προστασίας της υγείας, συνολικά οι ανάγκες του λαού μας, αλλά οι ανάγκες της καπιταλιστικής οικονομίας». Συμπλήρωσε πως «αξιοποιήσατε την πανδημία για να περάσετε αντεργατικά- αντιλαϊκά μέτρα, για να ενισχύσετε το οπλοστάσιο της καταστολής και του αυταρχισμού».

Σφοδρή κριτική στους χειρισμούς που έχουν γίνει στο μέτωπο της πανδημίας εξαπέλυσε στη Βουλή ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Απευθυνόμενος στην κυβερνητική πτέρυγα σημείωσε πως «ένα χρόνο τώρα, οι επιλογές σας επιβεβαιώνουν, ότι κριτήριό σας δεν είναι η ανάγκη προστασίας της υγείας, συνολικά οι ανάγκες του λαού μας, αλλά οι ανάγκες της καπιταλιστικής οικονομίας». Συμπλήρωσε πως «αξιοποιήσατε την πανδημία για να περάσετε αντεργατικά- αντιλαϊκά μέτρα, για να ενισχύσετε το οπλοστάσιο της καταστολής και του αυταρχισμού».

Περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε πως «ένα χρόνο μετά, τα δημόσια νοσοκομεία, ιδιαίτερα στην Αττική, έχουν μετατραπεί σε νοσοκομεία covid, οι ΜΕΘ είναι γεμάτες, δεκάδες διασωληνωμένοι βρίσκονται εκτός ΜΕΘ. Ειπώθηκαν ήδη οι αριθμοί. Με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό για τη ζωή τους». Προσέθεσε δε πως «εσείς βέβαια, μας αραδιάζετε για μια ακόμη φορά νούμερα και στοιχεία για να μας δείξετε ότι, τάχα, τα έχετε πάει καλύτερα απ’ τις άλλες χώρες της ΕΕ και του υπόλοιπου κόσμου. Θα σας το ξαναπούμε κι εμείς για μια ακόμα φορά. Δεν μας αφορά αυτή η μακάβρια στατιστική κι αυτές οι ανούσιες συγκρίσεις».

Κατά την τοποθέτηση του στην Ολομέλεια υπογράμμισε πως «η εξάπλωση του κορωνοϊού ασφαλώς και δεν σταμάτησε. Είμαστε πλέον στο χείλος του γκρεμού. Ο κόσμος, που πειθαρχούσε στα μέτρα, παρότι έβλεπε ότι δεν ήταν και τόσο έξυπνα, βγαίνει από τα ρούχα του. Γιατί στους βασικούς χώρους διασποράς του ιού δεν πήρατε ουσιαστικά κανένα μέτρο».

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτηση του ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ σημείωσε πως «η κυβέρνηση ψάχνει για συναινέσεις. Ξέρει πού να τις βρει. Πρόθυμους για «μορατόριουμ» θα βρει στην αξιωματική αντιπολίτευση, το πρότεινε άλλωστε ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ και στα άλλα κόμματα που χαιρέτησαν το Ταμείο Ανάκαμψης».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook