Την "βαθύτατη ανησυχία" του για την κατάσταση στη χώρα όσον αφορά την πανδημία κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη του.

Τη βαθιά του ανησυχία για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί λόγω της πανδημίας, ασκώντας σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς, εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του KONTRA.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατήγγειλε ότι αυτή τη στιγμή γίνεται πάρτι απευθείας αναθέσεων από μια σειρα υπουργεία και μίλησε για «οργιώδη πράγματα».

«Έχουμε καταγγείλει ότι υπάρχει ένα όργιο αναθέσεων σε εταιρείες που φτιάχνονται δύο μέρες προτού πάρουν την ανάθεση» είπε ο κ. Τσίπρας και τόνισε ότι «πρωταθλήτρια» είναι μια πολιτευτής που απέτυχε να εκλεγεί και έγινε γενική γραμματέας, η Σοφία Νικολάου. «Δεν υπάρχει μέρα που να μην κάνει απευθείας ανάθεση» είπε χαρακτηριστικά και μάλιστα σε «εταιρείες – φαντάσματα», όπως σχολιάσε.

Ωστόσο, επισήμανε ότι «δεν είναι μόνο η κ. Νικολάου, είναι μια σειρά από υπουργεία που ακολουθούν αυτή την τακτική» και αναφέρθηκε στις αναθέσεις του Ν. Μηταράκη αλλά και της Ν. Κεραμέως, κάνοντας ειδική αναφορά στην υπόθεση Cisco.

«Δημιουργείται ένα καθεστώς απευθείας αναθέσεων και αδιαφάνειας που κατά τη γνώμη μου είναι πολύ απειλητικό για την ίδια τη δημοκρατία», τόνισε.

Στο μέτωπο της οικονομίας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «το μεγαλύτερο έγκλημα που συμβαίνει αυτή τη στιγμή είναι ότι αυτή η κυβέρνηση που έταξε λαγούς με πετραχήλια στη μεσαία τάξη τώρα την τσακίζει».

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε μεταξύ άλλων πως θεωρεί «λάθος» το μοντέλο που ακολουθήθηκε και προειδοποίησε ότι το των μικομεσαίων επιχειρήσεων 1/3 κινδυνεύει με «λουκέτο».

Όπως είπε «το πιο κρίσιμο είναι η ανυπαρξία ενίσχυσης», χαρακτηρίζοντας «ασπιρίνες» τα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί. Ο Αλ. Τσίπρας σημείωσε ότι δεν δόθηκαν 20 αλλά 10 δισ. «Τα υπόλοιπα είναι μέτρα για τις ειδήσεις, δεν πήγαν στην τσέπη αυτών που τα χρειάστηκαν»,είπ και συπλήρωσε ότι τα μισά απ’ αυτά ήταν η επιστρεπτέα προκαταβολή.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι χρειάζεται μια λύση που θα αντιμετωπίζει ριζικά το πρόβλημα με τα κορονοχρέη και προανήγγειλε μια σειρά προτάσεων που θα καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε διαδικτυακή συνέντευξη, στις 13 Απριλίου. Όπως είπε οι προτάσεις αυτές για «τη στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας» και τη «βιώσιμη επανεκκίνηση της πραγματικής οικονομίας μετά το πέρας του λοκντάουν» θα κινείται σε τρεις κατευθύνσεις: διαγραφή χρέους προς εφορίες και ταμεία στο μοντέλο των 120 δόσεων, πρόταση μιας σειράς από μέτρα – ενέσεις ρευστότητας και σχέδιο για ένα νέο πτωχευτικό δίκαιο, «που θα αντικαταστήσει τον άθλιο νόμο που ψήφισε αυτη η κυβέρνηση».

Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «εργαλειοποιεί» την επιτροπή επιστημόνων για την πανδημία, ζητώντας για άλλη μια φορά να δοθούν τα πρακτικά των συνεδριάσεων στα κόμματα.

«Η επιτροπή έχει εργαλειοποιηθεί από την κυβέρνηση, είναι σαν τον σάκο του μποξ» είπε και διερωτήθηκε: «τι νόημα έχει να πω εγώ αν έχω εμπιστοσύνη, όταν ο πολίτης δεν έχει εμπιστοσύνη».
Καταθέτω ως βαθύτατη ανησυχία το γεγονός ότι έχει χαθεί η εμπιστοσύνη στην επιστήμη και ότι στην πραγματικότητα η χώρα δεν έχει κυβέρνηση, είπε ακόμα και έκανε ανφορά στα μπρος – πίσω της Παρασκευής όταν ο πρωθυπουργός έκανε τις δηλώσεις στη Βουλή για να ανασταλούν οι αποφάσεις μερικές ώρες αργότερα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook