Στην τήρηση μίας νέας «συμφωνίας εμπιστοσύνης», όπως είπε, κάλεσε τους εμπόρους ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Συμμετέχοντας διαδικτυακά σε διημερίδα της ΕΣΕΕ, λόγω του ταξιδιού του στη Λιβύη, υποστήριξε πως το επόμενο δίμηνο είναι κρίσιμο για την έξοδο της χώρας από την υγειονομική κρίση.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε πως «Η επαναλειτουργία από χθες του εμπορίου είναι ενθαρρυντική. Πρέπει όμως να υπογραμμίσω για ακόμα μία φορά ότι αυτό το δίμηνο είναι το πιο κρίσιμο, αφού στη διάρκειά του θα δοκιμαστεί η συνύπαρξη της άμυνας της υγείας με τα προσεκτικά βήματα της οικονομίας και της κοινωνίας. Κάτι που σημαίνει ότι Πολιτεία, επαγγελματικοί φορείς και πολίτες καλούμαστε να τηρήσουμε μία νέα “συμφωνία εμπιστοσύνης”. Όσο προφυλαγόμαστε τόσο να εργαζόμαστε, και όσο να πειθαρχούμε τόσο να κυκλοφορούμε, ώστε ό,τι ανοίγει να μην ξανακλείνει».

Παράλληλα μίλησε για την υπεύθυνη στάση που πρέπει όλοι να τηρήσουν για την υγειονομική ασφάλεια. «Η Πολιτεία δεν μπορεί να κατηγορείται και όταν επιτρέπει δραστηριότητες και όταν τις περιορίζει. Ούτε να καταγγέλλεται ταυτόχρονα και για έλλειψη ελέγχων, αλλά και για αυταρχισμό στους ελέγχους όταν τους πραγματοποιεί» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης.

«Επίσης, ας μην ξεχνάμε ότι στους επιχειρηματίες ανήκουν και αυτοί που επιτρέπουν κορωνοπάρτι με ποτά έξω απ’ τα καταστήματά τους. Άλλοι συνάδελφοί τους όμως αναγκάζονται να μένουν κλειστοί, επειδή ο ιός αφανίζει. Αλλά και ο πατέρας, η μητέρα, φίλοι του κάθε ανεύθυνου που θα είναι η επόμενη διασωλήνωση λόγω της δικής του συμπεριφοράς. Επομένως… η υγεία της κοινωνίας μας είναι στα χέρια όλων. Και στα δικά σας…, είναι μία κοινή άσκηση ευθύνης και ώριμης συμπεριφοράς» είπε.

«Συμμερίζομαι τις ανησυχίες των ανθρώπων της επιχειρηματικότητας, κρατάω όμως και την συγκρατημένη αισιοδοξία τους αλλά και τη διάθεση τους για τη ριζική αναδιάρθρωση του πλαισίου στο οποίο δραστηριοποιούνται», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Επίσης πρόσθεσε: «Σε λίγο θα έχουμε στη διάθεση μας και το πανίσχυρο όπλο του εθνικού σχεδίου ανάκαμψης που θα κινητοποιήσει 57 δισ. ευρώ που στο επίκεντρο του έχει τις ΜμΕ με προγράμματα που θα επιταχύνουν τον ψηφιακού μετασχηματισμού τους. και θα προσαρμόζουν της απαιτήσεις της κυκλικής οικονομίας και της πράσινης αναβάθμισης, όπως την ενεργειακή αναβάθμιση, την ενθάρρυνση ψηφιακών υπηρεσιών, την εξειδίκευση».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook