Μπουζαρανίδου: «Ο Κώστας Ήσυχος θεώρησε ακραίο ότι έκανα καταγγελία για τον πρέσβη της Βενεζουέλας…»
Λεπτομέρειες αναφορικά με το τότε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που της ζήτησε να μην δημοσιοποιηθούν οι καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση από τον πρέσβη της Βενεζουέλας στην Ελλάδα, δίνει η τότε σεφ της πρεσβείας, Ξένια Μπουζαρανίδου.
Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Τα Νέα», η κ. Μπουζαρανίδου αποκαλύπτει το όνομα του τότε στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ (το ’15 αποχώρησε από το κόμμα) και αργότερα αναπληρωτή υπουργού Άμυνας, Κώστα Ήσυχου:
«Έχουμε τσακωθεί, θεώρησε ακραίο ότι έκανα καταγγελία και έδωσα μια συνέντευξη εκείνη την εποχή με τα αρχικά μου. Πηγαίνοντας κόντρα στην “πολιτική ωριμότητα” που επικαλούνταν σύμφωνα με την οποία έπρεπε να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους. Για εκείνον είναι ακόμα χειρότερο γιατί είναι ο πατέρας μιας εξ’ αυτών που παρενοχλήθηκαν. Δεν είναι ακόμα πιο εξοργιστικό αυτό; Πόσο η εξουσία σε έχει διαφθείρει»
«Μια από τις 5 που υπέστη σεξουαλική κακοποίηση ήταν και η Αλια Ήσυχου, η οποία είναι η μόνη που συνεχίζει να εργάζεται στην πρεσβεία. Οπότε και συγκινήθηκε ο κ. Ήσυχος και έτσι ενεπλάκη και ο ΣΥΡΙΖΑ. Μάθαμε αμέσως για την επιστολή (του Αλέξη Τσίπρα). Μας φάνηκε κυνικό το περιεχόμενο αλλά και τι ακριβώς να κάναμε; Είχαμε τις ενστάσεις μας αλλά ελπίζαμε ότι έτσι ίσως λυθεί το θέμα», λέει η κα Μπουζαρανίδου.
Τέλος, υποστηρίζει ότι ο επόμενος πρέσβης, ήρθε στην Ελλάδα με εντολή να εξαναγκάσει τις εργαζόμενες σε παραίτηση…
Ολες οι Ειδήσεις
- «Ρεβεγιόν»… «ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ»: Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου στις 21.00, στον ΣΚΑΪ – Δείτε το τρέϊλερ
- Τζένη Μπαλατσινού : Το βίντεο με τον 5χρονο γιο της στην κουζίνα του σπιτιού
- «Εκδικητικός με προσωπικότητα αλκοολικού» ο Τράμπ, ναρκομανής ο Μάσκ και «συνωμοσιολόγος» ο Βανς, λέει η προσωπάρχης του Λευκού Οίκου
- Η γιορτή της Eurovision αρχίζει στην ΕΡΤ1 την Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2026, στις 19:00, με την εκπομπή «Sing for Greece – Ελληνικός Τελικός 2026 – Οι φιναλίστ»
- Η Allwyn και ο ΟΠΑΠ ανακοινώνουν τροποποίηση των όρων της συνένωσης των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων τους
- Μητσοτάκης: Έξη μέτρα για το στεγαστικό – Επιστροφή δύο ενοικίων για εκπαιδευτικούς, νοσηλευτές, γιατρούς στην επαρχία – Επιπλέον 160 εκατομμύρια σε αγρότες και κτηνοτρόφους
- Ηλιάνα Παπαγεωργίου: Στολίζει το χριστουγεννιάτικο δέντρο με τον Γιάννη Καραβασάνη – Φωτογραφίες
- Ελένη Μενεγάκη: Ποζάρει με γιορτινή διάθεση μπροστά από το Χριστουγεννιάτικο δένδρο
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook