Το μισό ΠΑΣΟΚ ήθελε να φύγει ο Γιώργος, δήλωσε ο Νίκος Παπανδρέου μιλώντας στον Alpha 98,9 μετά την καταγγελία Κουρουμπλή στον σταθμό, ότι ο Βενιζέλος υπονόμευσε τον Γιώργο Παπανδρέου.

Ο Νίκος Παπανδρέου σχολίασε ένα περιστατικό που έλαβε χώρα το 2011, όταν άνθρωπος του Βενιζέλου πλησίασε στη Βουλή τον Γιώργο Παπανδρέου και του είπε «είσαι παρελθόν», ενώ η Εύα Καϊλή τότε του ζήτησε να παραιτηθεί για να σχηματιστεί κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Επάνω σε αυτό ο Νίκος Παπανδρέου είπε: «Έτσι είναι. Τρεις γυναίκες, και οι Αποστολάκη-Κεφαλίδου». «Όταν γίνεται παιχνίδι εξουσίας μόνο και μόνο για την εξουσία, καταστρέφεται ένα ολόκληρο σύστημα», πρόσθεσε.

Είπε ακόμα πως είναι θετικό το ότι επί υπουργίας του Γιώργου Παπανδρέου στο υπουργείο Εξωτερικών μπήκε η Κύπρος στην Ευρώπη. «Κάτι που όλη η ΝΔ αμφισβητούσε», σχολίασε. «Χωρίς ρήτρα και χωρίς αστερίσκους. Δεν νομίζω ότι τέτοια επιτυχία έχει σημειωθεί στην εξωτερική πολιτική τα τελευταία 20 χρόνια», πρόσθεσε.

«Όλα αυτά τα ψηφιακά που χειροκροτάμε, και καλά κάνουμε, ξεκίνησαν από την τότε προσπάθεια», τόνισε και έκανε αναφορά στη «ΔΙΑΥΓΕΙΑ»: «Ξέρουμε για πρώτη φορά πόσα μολύβια αγοράζει το υπουργείο». Όπως επισήμανε, «αυτό ο Γιώργος το έβαλε σαν ρήτρα στο ΔΝΤ γιατί πίστευε ότι οι επόμενες κυβερνήσεις θα το κόψουν, κι έγινε προσπάθεια να το κόψουν γιατί δεν βολεύει ποιανού ξαδέλφη έχει προσληφθεί στο Δημόσιο».

Από την άλλη παρατήρησε ότι επί Παπανδρέου δεν δούλεψε καλά το επικοινωνιακό κομμάτι. «Δεν πέρασε στην κοινωνία γιατί όταν τρέχεις να σώσεις τη χώρα, δεν προλαβαίνεις να το επικοινωνήσεις και φυσικά δεν υπήρχε ομάδα να τα επικοινωνήσει. Η πολιτική τότε ήταν να φύγει ο Γιώργος, να πούμε την αλήθεια. Οπότε ποιος θα θέλει να πει τα καλά; Όλη η ΝΔ, όλος ο ΣΥΡΙΖΑ συν το μισό ΠΑΣΟΚ εναντίον του Γιώργου, συν η μισή διεθνής κοινότητα, συν οι τράπεζες».

«Αυτοί που έλεγαν θα σκίσουμε το μνημόνιο, οι δύο επόμενοι, δεν το έσκισαν αλλά το υπέγραψαν», επισήμανε ακόμα.

Γιατί κάποιοι από το ΠΑΣΟΚ δεν ήθελαν πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου; «Χάλαγε το σύστημα εξουσίας που υπήρχε τότε. Ψυχάρη, Λαμπράκη, τη διαπλοκή… Δεν έπαιζε αυτό το παιχνίδι. Αυτό ήταν όλο. Ούτε έκανε καλή επικοινωνία ούτε έδωσε μεγάλα δάνεια. Από τα πρώτα δάνεια που δόθηκαν (99 εκατ.) ήταν στο συγκρότημα Λαμπράκη. Με το καλημέρα».

«Είναι αρκετό να σε ρίξει ένας Ψυχάρης; Όχι. Είναι αρκετό να σε ρίξει ένας Ψυχάρης μαζί με τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ και το μισό ΠΑΣΟΚ; Είναι», υπογράμμισε.

Όπως είπε, τότε δεν υπήρχε η ορολογία «Fake News», τονίζοντας ότι έχει προσπάθεια να «αποπανδρεοποιηθεί» και το ΠΑΣΟΚ και η Ελλάδα, φέρνοντας κάποια παραδείγματα, όπως το “Γιώργος, προδότης, υπέγραψε ψεύτικα στοιχεία κι ανέβασε το έλλειμμα” και το “Η Μαργαρίτα Παπανδρέου έχει 550 εκατ. στο εξωτερικό”, τα οποία όπως είπε ήταν ψέματα.

Μετά τα fake news, τόνισε, «Όταν η Μαργαρίτα έμπαινε στον Σκλαβενίτη στην Κόρινθο να ψωνίσει, την κοίταζαν περίεργα, γιατί έλεγαν “έχεις 550″ και λέω εγω, θα πήγαινε στο σούπερ μάρκετ με το καροτσάκι να αγοράσει το πιο φθηνό, αν είχε 550;».

Εξέφρασε την πικρία του, λέγοντας ότι κανείς δεν βγήκε από το ΠΑΣΟΚ να πει ότι αυτά ήταν ψέματα, κανείς δεν στήριξε. «Μια χαρα βολευτήκαν πήγαν ΣΥΡΙΖΑ, δεν βγήκαν τότε να στηρίξουν», είπε, ενώ διευκρίνισε ότι δεν βάζει σε αυτό το τσουβάλι τον Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Υπογράμμισε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου τότε «ήταν πιο σκληρός με μας παρά με τους άλλους», στην προσπάθειά του να μην δώσει τροφή για να μιλήσει κάποιος για οικογενειοκρατία. Όπως είπε, ο ίδιος δεν συνεργαζόταν τότε με τον Γιώργο Παπανδρέου. «Απλώς τράβαγα τα μαλλιά μου με αυτά που θεωρούσα λάθη, με τη φορολογική πολιτική. (…0 Είχα πει τότε ότι 40% στο μηδέν εισόδημα, είναι μηδέν φόρος. Δεν μπορείς να βάζεις ψηλά τον φόρο, όπως έκνε το συριζαίικο και να περιμένεις να έχεις και έσοδα. Απλά πράγματα», είπε.

Στην επισήμανση ότι αυτά δεν εισακούστηκαν, τόνισε ότι δεν ήταν εύκολο αν δεν έχεις τα μέσα ενημέρωσης με το μέρος σου, κάνοντας αναφορά στον Νίκο Χατζηνικολάου: «”Σαλόνι” στην εφημερίδα κατά του Νίκου (Παπανδρέου) με τίτλο “Νίκος, κόκκινη σκιά πίσω από τον Γιώργο”».

Όσον αφορά στη σχέση του ίδιου με τους συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου, είπε: «Εχω τσακωθεί με όλους. Με τον πατέρα μου έχω τσακωθεί, με όλους… Διαφωνούσα με την διαγραφή, μου φαινόταν παλιοκομμουνιστικό κατά κάποιον τρόπο. Αυτή η έννοια της διαγραφής, τι είναι αυτό το πράγμα;» απάντησε με ειλικρίνεια.

«Ακόμα με ενδιαφέρει το θέμα της Ευρωβουλής γιατί, αισθάνομαι καλά να εκπροσωπώ την Ελλάδα στο εξωτερικό. Το έχω κάνει σε όλη τη ζωή μου, οπότε θα είναι μια φυσική συνέχεια», είπε ακόμα.

Ερωτηθείς, αν με τις απόψεις που εκφράζει φοβάται ότι θα έχει εμπόδιο στην εκλογή του στην Ευρωβουλή, είπε: «Ναι, δεν βγήκα Ευρωβουλή, το είδατε. Προφανώς δεν ήμουν καλά οργανωμένος και προφανώς υπήρξε αρκετή προσπάθεια να μην βγω». Πρόσθεσε πάντως ότι έγινε «μάθημα το πάθημα» και θα το κερδίσει το «στοίχημα».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook