Για ειδεχθές έγκλημα έκανε λόγο ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μαξίμου για το θέμα της εκτέλεσης του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο υπουργός προστασίας του Πολίτη τόνισε πως με εντολή του πρωθυπουργού οι έρευνες για την εξιχνίαση της υπόθεσης επισπεύδονται.

«Πολύ γρήγορα, όπως κάνει πάντα η Ελληνική Αστυνομία, θα βρει τους ενόχους και θα τους παραδώσει στην δικαιοσύνη», δήλωσε ο υπουργός, εκφράζοντας παράλληλα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του αστυνομικού ρεπόρτερ.

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη:

Η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ είναι έγκλημα ειδεχθές. Η δημοσιογραφική ιδιότητα του θύματος προσδίδει ιδιαίτερο βάρος στην υπόθεση.

Μόλις συναντήθηκα και ενημέρωσα τον πρωθυπουργό. Με ρητή εντολή του, οι έρευνες θα επισπευσθούν στο μέγιστο.

Η Ελλάδα έχει, με κάθε στατιστική, πολύ μικρό αριθμό ανθρωποκτονιών στην Ευρώπη. Είναι ασφαλής και ήσυχη χώρα.

Η Ελληνική πολιτεία λειτουργεί με μέγιστο σεβασμό στην ελευθεροτυπία και την προστασία των δικαιωμάτων.

Η Ελληνική Αστυνομία θα εργαστεί με τη μέγιστη επιμέλεια, όπως κάνει πάντα, για να βρει τους ενόχους και να τους παραδώσει στην ελληνική δικαιοσύνη για να επιληφθεί.

Εκφράζω βαθιά και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Οι κινήσεις της ΕΛΑΣ

Υπενθυμίζεται ότι οι αρμόδιοι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας αναμένεται να προβούν τις επόμενες μέρες σε μία χρονική και γεωγραφική χαρτογράφηση του δρομολογίου που ακολούθησε από την Κηφισιά που εργαζόταν έως τον Άλιμο, εκτιμώντας ότι θα εντοπίσουν υλικό από κάμερες ασφαλείας, στο οποίο θα έχουν καταγραφεί οι διελεύσεις υπόπτων ή των ίδιων των δολοφόνων που τον ακολουθούσαν.

Επίσης, θα «σαρώσουν» και τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας από το σημείο που έφυγε ο δημοσιογράφος, κατά την διαδρομή του και στην κατάληξή του στον Άλιμο. Θα αναζητήσουν, αριθμούς κινητών τηλεφώνων και ύποπτες επικοινωνίες που μπορεί να σχετίζονται με τους δράστες ή τους συνεργούς τους.

Στο μικροσκόπιο των αρχών μπαίνει η δημοσιογραφική ιδιότητα τού θύματος και τα θέματα με τα οποία έχει ασχοληθεί.

Από την ΕΛΑΣ πάντως σημειώνουν ότι το θύμα δεν είχε αναφέρει ποτέ στην αστυνομία απειλές σε βάρος του ούτε είχε ζητήσει αστυνομική προστασία.

Την υπόθεση της δολοφονίας παρακολουθούν διακριτικά και στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας χωρίς προς το παρόν να υπάρχουν ενδείξεις ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια, όπως εκείνη εις βάρος του δημοσιογράφου Σωτήρη Γκιόλια το 2010.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook