Τσίπρας: Αποικία οργανωμένου εγκλήματος η Ελλάδα – Η δολοφονία Καραϊβάζ τραυματίζει τη Δημοκρατία
Ευθύνες στην κυβέρνηση για μια σειρά δολοφονικών επιθέσεων των τελευταίων μηνών επιρρίπτει ο Αλέξης Τσίπρας. Όπως σχολιάζει, η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε «αποικία οργανωμένου εγκλήματος και ανεξέλεγκτης δράσης μαφιόζικων συμμοριών».
«Όταν ένας δημοσιογράφος δολοφονείται τότε η δημοκρατία τραυματίζεται. Και το κλίμα ανασφάλειας αγκαλιάζει τον κόσμο της ενημέρωσης, αλλά και ολόκληρη την κοινωνία», επισημαίνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.
Μεταξύ άλλων, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει: «Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Χρυσοχοΐδης έχουν βαρύτατες ευθύνες για αυτή την κατάντια που ρίχνει βαριά τη σκιά της στη δημόσια ζωή. Και έχουν υποχρέωση να τις αναλάβουν εδώ και τώρα, πριν θρηνήσουμε και άλλα θύματα».
Ακολουθεί ολόκληρη η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα:
«Με βαθύτατη ανησυχία παρακολουθούμε τους τελευταίους μήνες μια σειρά από δολοφονικές επιθέσεις που διαδέχονται η μία την άλλη με κινηματογραφική ταχύτητα.
Η δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, μέρα μεσημέρι έξω από το σπίτι του, αποτελεί το τελευταίο δραματικό επεισόδιο σ’ αυτό το αιματηρό σίριαλ.
Όταν ένας δημοσιογράφος δολοφονείται τότε η δημοκρατία τραυματίζεται. Και το κλίμα ανασφάλειας αγκαλιάζει τον κόσμο της ενημέρωσης, αλλά και ολόκληρη την κοινωνία.
Αυτοί που είχαν κάνει σημαία τους την τάξη και την ασφάλεια, έχουν αφήσει τη χώρα να μετατραπεί σε αποικία οργανωμένου εγκλήματος και ανεξέλεγκτης δράσης μαφιόζικων συμμοριών.
Αστυνομική αυθαιρεσία και βία στους πολίτες, προνόμια φύλαξης σε ημέτερους παράγοντες της σόου μπιζ, και μαφιόζικες συμμορίες που δολοφονούν ανεξέλεγκτα ακόμη και δημοσιογράφους, συγκροτούν μια εφιαλτική εικόνα.
Ο κος Μητσοτάκης και ο κος Χρυσοχοΐδης έχουν βαρύτατες ευθύνες για αυτή την κατάντια που ρίχνει βαριά τη σκιά της στη δημόσια ζωή. Και έχουν υποχρέωση να τις αναλάβουν εδώ και τώρα, πριν θρηνήσουμε και άλλα θύματα.
Η Δικαιοσύνη θα πρέπει να ερευνήσει όλες τις καταγγελίες, ανεξάρτητα από που προέρχονται και πόσους υψηλά ιστάμενους αγγίζουν.
Η Ελλάδα θέλουμε να είναι μια προηγμένη ευρωπαϊκή χώρα με ισχυρό κράτος δικαίου και όχι μια χώρα υπανάπτυκτη, όπου κυβερνά ο νόμος των όπλων και της νύχτας.
Η κοινωνία απαιτεί το αυτονόητο: Άπλετο φως, για να νικήσουμε το σκοτάδι που μας πολιορκεί».
Ολες οι Ειδήσεις
- Κ. Πιερρακάκης: Η εξειδίκευση των νέων μέτρων λόγω πολέμου για καύσιμα με fuel pass, ντίζελ κίνησης. ακτοπλοϊκά εισιτήρια και λιπάσματα
- Ο Τραμπ αναβάλει για 5 μέρες τις επιθέσεις στο Ιράν για τα Στενά του Ορμούζ – Είχαμε παραγωγικές συνομιλίες, λέει – Για υπαναχώρηση κάνει λόγο η Τεχεράνη
- Δίκη για Τέμπη: Διακόπηκε για την 1η Απριλίου – Θύελλα αντιδράσεων από συγγενείς και δικηγόρους για την χωρητικότητα της αίθουσας, χάος στο δικαστήριο (βίντεο)
- Δήμητρα Κατσαφάδου: “Με έλεγαν φυτό και ήμουν πάντα στην απέξω” – Το bullying, η κατάθλιψη και οι δυσκολίες
- Στο αρχείο η υπόθεση Παναγόπουλου για αδήλωτα 3,2 εκατ. ευρώ στα πόθεν έσχες -– H δήλωση του προέδρου της ΓΣΕΕ
- 20 χρόνια αδιάλειπτης συνεργασίας ΣΚΑΪ & BBC STUDIOS – Συμπαραγωγή δύο πολυαναμενόμενων σειρών ντοκιμαντέρ: The Diary of Anne Frank και Blue Planet III
- ΕΡΤ1: «ΠΟΠ Μαγειρική» με τον Ανδρέα Λαγό – Καλεσμένοι οι Αιμιλιανός Σταματάκης, Μικαέλα Θεοφίλου, Φωτεινή Μπαξεβάνη, Άγγελος Ανδριόπουλος, Λευτέρης Πράσινος – Aπό 23 έως 27.03.2026 23 Μαρτίου 2026
- «Μεγάλη Εικόνα»: Εκτάκτως Δευτέρα 23 & Τρίτη 24 Μαρτίου στις 00:40
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook