Εξώδικη δήλωση απέστειλε ο Χρήστος Καλογρίτσας στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής , που ερευνά τους χειρισμούς του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά.

Ο γνωστός εργολάβος Χρήστος Καλογρίτσας ζητεί την κατ΄αντιπαράσταση εξέταση του ίδιου με τους Κυριάκο Τόμπρα και μέλη της οικογένειας Χούρι στους οποίους ανήκει η κατασκευαστική εταιρεία CCC.

Υπενθυμίζεται ότι Καλογρίτσας και CCC ήρθαν σε συμφωνία με μεσολαβητή τον κ. Κυριάκο Τόμπρα προκειμένου να μετέχουν στον τηλεοπτικό διαγωνισμό και να δημιουργήσουν κανάλι.

Στην εξώδικη του δήλωση ο Χρήστος Καλογρίτσας σημειώνει ότι πως αν δεν γίνει δεκτό το αίτημα του η Επιτροπή θα καταλήξει σε παρωδία.

Σημειώνεται ότι η οικογένεια Χούρι κατέχει τον λιβανέζικο κολοσσό CCC, από τον οποίο ο κ. Καλογρίτσας επιμένει ότι έλαβε 3 εκατομμύρια ευρώ κατόπιν παρέμβασης του Νίκου Παππά, για τη συμμετοχή του στο διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών και όχι ως προκαταβολή υπεργολαβίας από την εταιρία Τοξότης, όπως υποστηρίζει η πλευρά CCC στη δικαστική τους διαμάχη.

Η πλευρά Χούρι, επίσης σύμφωνα με τη δικογραφία έχει ανταλλαγή ηλεκτρονικών μηνυμάτων αναφορικά με την περιβόητη White Porscha, ως συνθηματικό συννενόησης.

Τα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής θα αποφασίσουν για το αν θα κάνουν δεκτό το αίτημα του κ. Καλογρίτσα την προσεχή Πέμπτη.

Οι πληροφορίες, ωστόσο, θέλουν τη ΝΔ να το κρίνει πρώιμο, καθώς η κατ’ αντιπαράσταση εξέταση μαρτύρων αποφασίζεται μετά από τη λήψη σημαντικών μαρτυρικών καταθέσεων για την αξιολόγηση της αξιοπιστίας ενός μάρτυρα κι όχι εκ προοιμίου.

Το σχετικό αίτημα πάντως θεωρείται βέβαιο ότι θα ανάψει «φωτιές» στην Επιτροπή.

ΣΥΡΙΖΑ: Ο βασικός μάρτυρας της ΝΔ αποκαλεί την διαδικασία φιάσκο και παρωδία

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που μετέχουν στην προανακριτική δήλωσαν αναφορικά με το εξώδικο Καλογρίτσα:

«Μας γνωστοποιήθηκε σήμερα η από 13-4-2021 ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ, ΑΙΤΗΣΗ & ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ του Χρήστου Καλογρίτσα προς την Προανακριτική με την οποία, πριν καν καταστεί μάρτυρας ο ίδιος ως βασικός πρωταγωνιστής της υπόθεσης, εφόσον η πλειοψηφία δίνει αγώνα εντός αυτής για να βγάλει από το ντεκόρ το κεντρικό πρόσωπο και χωρίς να έχει κανένα δικαίωμα προς τούτο, προβαίνει στα εξής:

α) κάνει υποδείξεις για τις εργασίες της Προανακριτικής αναφορικά για τους μάρτυρες που πρέπει να κληθούν και τον τρόπο της εξέτασής τους β) κάνει συστάσεις και υπαγορεύει «γραμμή» στην ΝΔ και γ) χαρακτηρίζει την Επιτροπή φιάσκο και παρωδία

Από όλους διαπιστώνεται ότι η διαδικασία της προανακριτικής είναι μια απέλπιδα προσπάθεια για δημιουργία εντυπώσεων χωρίς ίχνος αποδεικτικού υλικού για την στοιχειοθέτηση οποιασδήποτε κατηγορίας εναντίον του Νίκου Παππά. Η δε προσπάθεια του Χρήστου Καλογρίτσα να υποκαταστήσει την Προνακριτική Επιτροπή, υποδεικνύοντας μάρτυρες που πρέπει να εξεταστούν, ενώ ο ίδιος αποφεύγει να καταθέσει, είναι καταφανώς αντιφατική, παράλογη και κινείται στο όριο της γραφικότητας.

Το γεγονός δε ότι συγχρόνως ο ίδιος ανέλαβε την καθοδήγηση της ΝΔ για τις πρωτοβουλίες που αυτή πρέπει να αναπτύξει αποδεικνύει το μέγεθος της σκευωρίας και την ανεπανόρθωτη έκθεση και τον διασυρμό της πλειοψηφίας και μαζί με αυτήν και βασικών κοινοβουλευτικών θεσμών καθώς και της ίδιας της Προανακριτικής Επιτροπής την οποία χαρακτηρίζει φιάσκο και παρωδία. Η διαδικασία στην Προανακριτική θα αποδειχτεί το Βατερλώ της Γελοιότητας των εμπνευστών της.»

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook