Η κυβερνητική εκπρόσωπος σημείωσε ότι αύριο Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα για ραντεβού των ατόμων 18-59 ετών με υποκείμενα νοσήματα αυξημένου κινδύνου

Μετά την επίσπευση των παραδόσεων εμβολίων της Pfizer στο ευρωπαϊκό μπλοκ, η Ελλάδα πρόκειται να παραλάβει 1,2 εκατ. δόσεις του σκευάσματος σύμφωνα με την Αριστοτελία Πελώνη.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε ακόμα πως ο δείκτης θετικότητας παρουσιάζει σταδιακή μείωση και τόνισε πως υπάρχουν δύο σύμμαχοι στη μάχη κατά του κορωνοϊού: τα εμβόλια και ο καιρός. Ως αντίπαλο ανέφερε την κούραση των πολιτών και είπε: «Συμμετέχουμε στην αυτοδιάγνωση και τηρούμε τα μέτρα, μάσκα και αποστάσεις. Δεν χαλαρώνουμε, δεν εφησυχάζουμε».

Η κα Πελώνη, επιπλέον, παρότρυνε τους μεγαλύτερους σε ηλικία να προσέλθουν στα εμβολιαστικά κέντρα και να εμβολιαστούν.

Σημείωσε ότι από αύριο Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα για ραντεβού των ατόμων 18-59 ετών με υποκείμενα νοσήματα αυξημένου κινδύνου.

Αναφέρθηκε, επίσης, στα self tests, επισημαίνοντας ότι από τη Δευτέρα ξεκινά η δωρεάν διάθεσή τους στους εργαζόμενους δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για τους οποίους η διενέργειά του είναι υποχρεωτική.

Για το πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό, είπε ότι το επόμενο βήμα είναι η έγκρισή του από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ενώ επισήμανε τη δέσμευση των 27 να είναι έτοιμο το καλοκαίρι.

Ερωτηθείσα για τις συναντήσεις του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου σήμερα στην Άγκυρα, απάντησε ότι «επιδιώκουμε την αποκλιμάκωση», δίνοντας παράλληλα έμφαση στις πάγιες θέσεις της χώρας μας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook