Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 εξέφρασε την στήριξη του στον αγώνα των εργαζομένων και των ανθρώπων του ΚΕΘΕΑ...

O Γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης συναντήθηκε σήμερα στα γραφεία του ΜέΡΑ25 με τον Πρόεδρο, τον Γραμματέα και μέλη του ΔΣ του Σωματείου των Εργαζομένων του ΚΕΘΕΑ, παρουσία του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Μιχάλη Κριθαρίδη και εκπροσώπου από τον Τομέα Υγείας του ΜέΡΑ25.

Αναλυτικά η ενημέρωση από το ΜέΡΑ25:

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων του ΚΕΘΕΑ παρουσίασαν στο Γραμματέα του ΜέΡΑ25 την κατάσταση και τα όσα δρομολογούνται στο φορέα με σκοπό την κατάργηση μιας δομής που λειτουργεί συλλογικά και δημοκρατικά, με θεραπευτικές κοινότητες και αποκεντρωμένες δομές. Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων του ΚΕΘΕΑ ζητούν από την Κυβέρνηση τον διάλογο που είχε υποσχεθεί ο κ. Κικίλιας μετά την πραξικοπηματική ΠΝΠ του 2019, ενώ τονίζουν πως η Κυβέρνηση προσπαθεί να εξαϋλώσει τις θεραπευτικές κοινότητες και την δημόσια απεξάρτηση, επιτιθέμενη παράλληλα και στα εργασιακά τους δικαιώματα.

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 από την πλευρά του εξέφρασε την στήριξη του στον αγώνα των εργαζομένων και των ανθρώπων του ΚΕΘΕΑ απέναντι στα σχέδια του διορισμένου ΔΣ και της Κυβέρνησης. Ο Γιάνης Βαρουφάκης τόνισε πως δεν πρέπει καν να φύγει από το ΔΣ αυτό το σχέδιο στο οποίο δεν είχαν λόγο οι άμεσα εμπλεκόμενοι προς το Υπουργείο Υγείας και τη Βουλή, ενώ ανέφερε πως το μοντέλο που προωθεί η Κυβέρνηση, όπως άλλωστε και όλες οι μνημονιακές Κυβερνήσεις, είναι το μοντέλο του ΣΔΙΤ και των ΕΣΠΑ.

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 ακόμα δήλωσε πως προωθείται μια «κρατικοποίηση» ενός δημοσίου οργανισμού, λέγοντας πως ήρθε η στιγμή να ξεφύγουμε από το δίπολο «κράτους-αγοράς» και να μιλήσουμε για δημόσιους οργανισμούς που θα λειτουργούν συλλογικά, συμμετοχικά και δημοκρατικά με όρους κοινότητας, όπως υποδειγματικά κάνει το ΚΕΘΕΑ, μη αντιμετωπίζοντας κιόλας τους εξυπηρετούμενους ως ασθενείς.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook