Με ανακοίνωσή του, το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου υποστηρίζει πως ο Ζοζέπ Μπορέλ, απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή Φράγκούλη «επιβεβαιώνει ότι τα τουρκικά στρατεύματα πρέπει να αποσυρθούν από τη Λιβύη». Αναλυτικά:

«ΜΕ ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΤ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ Ο ΜΠΟΡΕΛ ΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΒΥΗ

Ο Ευρωβουλευτής της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ και της ομάδας του ECR, Εμμανουήλ Φράγκος Φραγκούλης, με παρέμβασή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κάλεσε τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ κύριο Μπορέλ να πάρει ξεκάθαρη θέση για τον ρόλο της Τουρκίας στην Λιβύη. Η συντονισμένη πίεση απέδωσε καρπούς και ο Ζοζέπ Μπορέλ απάντησε στην κατεπείγουσα ερώτησης, που κατέθεσε ο Ευρωβουλευτής αμέσως μόλις συστάθηκε η νέα λιβυκή κυβέρνηση. Ο Ευρωβουλευτής ζήτησε η βοήθεια προς τη Λιβύη να συνδεθεί με την καταγγελία των παράνομων τουρκο-λιβυκών συμφωνιών.

Κατόπιν πιέσεων του Εμμανουήλ Φράγκου, ο Ζοζέπ Μπορέλ επιβεβαιώνει ότι τα τουρκικά στρατεύματα πρέπει να αποσυρθούν από τη Λιβύη και η “κυβέρνηση να προσαρμόσει τις δεσμεύσεις της.” Ο Ύπατος Εκπρόσωπος σημειώνει ότι η Τουρκία συμμετέχει στη διαδικασία του Βερολίνου για τη Λιβύη υπό την ηγεσία του ΟΗΕ και έχει δεσμευτεί να σέβεται και να μεριμνά για την τήρηση του εμπάργκο όπλων του ΟΗΕ, καθώς και να απέχει από ενέργειες που τροφοδοτούν τη σύγκρουση στη Λιβύη.

Δε περνάει απαρατήρητο βεβαίως ότι ο κ. Μπορέλ προσπαθεί να απαντάει πάντα με τον πλέον τουρκόφιλο τρόπο».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook