Ο πρωθυπουργός εξέφρασε ικανοποίηση για τον τρόπο με τον οποίο ο υπουργός χειρίστηκε μία δύσκολη συζήτηση

Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια είχε πριν από λίγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μαξίμου, προκειμένου να ενημερωθεί μετά τις χθεσινές συναντήσεις του υπουργού στην Άγκυρα.

Κυβερνητικές πηγές λένε πως ο Νίκος Δένδιας ενημέρωσε αναλυτικά τον πρωθυπουργό για το περιεχόμενο των συνομιλιών του. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τον τρόπο με τον οποίο ο υπουργός χειρίστηκε μία δύσκολη συζήτηση.

Υπενθυμίζεται πως εχθές Πέμπτη ο Έλληνας ΥΠΕΞ είχε συναντήσεις στην Άγκυρα με το Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Στο τραπέζι βρέθηκαν ζητήματα διμερών σχέσεων, αλλά και περιφερειακά και διεθνή θέματα.

Όσον αφορά στις διμερείς σχέσεις, αυτές συζητήθηκαν σε πολιτικό αλλά και οικονομικό επίπεδο. Ενώ αναφορικά με τις διεθνείς εξελίξεις, η συζήτηση κύλησε γύρω από τα ευρωτουρκικά με έμφαση στο προσφυγικό-μεταναστευτικό. Σε περιφερειακά θέματα, στην ατζέντα βρέθηκαν Λιβύη και Συρία.

Τέλος, συζητήθηκε και το Κυπριακό ενόψει της προσεχούς άτυπης πενταμερούς διάσκεψης, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, στη Γενεύη.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις